Team Fantazy och Team Harmony under träning i Oasen
Team Fantazy och Team Harmony under träning i Oasen Bild: Hugo Nithander

SM-kvalet i konståkning blir av trots de nya restriktionerna

Ytterby Kungälvs konståkare har sedan en tid tillbaka planerat för ett SM-kval på hemmaplan i Oasen nu i januari. När de nya hårdare restriktionerna infördes strax innan jul, var arrangemanget i farozon. Nu meddelar YKK att kvalet kommer att bli av, men under helt andra former.

ANNONS

Charlie Berner är ordförande i YKK och berättar att det förts diskussioner med både kommunen och Svenska konståkningsförbundet. Till slut valde man ändå att genomföra tävlingen i Oasen, men den kommer att vara utan publik.

– Det är splittrade känslor. Jag är jätteglad för åkarnas skull samtidigt som det är tråkigt att det inte kommer vara någon publik. Tävlingar är i vanliga fall inte bara poäng utan även en chans att få visa upp sig för publik och träffa andra lag, säger han.

I Konståkningsförbundets uppdaterade riktlinjer rekommenderar de att inte ha någon publik, något som YKK valt att följa. Charlie Berner berättar att det hade varit möjligt att ta in publik, men att det skulle kräva för mycket resurser. Nu fokuserar klubben istället på att se till att hålla det smittsäkert för åkarna.

ANNONS

– Vi kommer att använda oss av Thorildskolan där de tävlande kommer att kunna uppehålla sig i klassrummen och äta under dagen. Vanligtvis brukar vi ha en gemensam lunch för den sociala biten mellan åkarna, men så blir det inte i år.

Tävlingen kommer att streamas

Läktarna kommer stå tomma förutom de domare som ska se tävlingen. Men tävlingen kommer att kunna ses via internet. Det är Konståkningsförbundet som kommer att streama tävlingarna.

Även Kungälvstrofén kommer hållas samma helg. Det är en tävling med lag från närområdet som tävlar i debutantklassen.

SM Kval Synkroniserad konståkning 8-9 januari

Senior:

Team Inspire - Landvetter

Junior:

Team Seaside - Tjörn

Team Spirit - Kungsbacka

Ungdom:

Team Caprice - Nacka

Team Harmony - Kungälv

Team Limeligt - Mölndal

Team Luna - Borås

Team Serenity - Kungälv

Team Seaflowers - Tjörn

Team Together - Kungsbacka

ANNONS