IFK Kungälv värvar Edvin Isaksson från IFK Vänersborg.
IFK Kungälv värvar Edvin Isaksson från IFK Vänersborg. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Småländsk Vänersborgare förstärker IFK Kungälv

IFK Kungälv gör en stark rekrytering mitt i säsongen. Edvin Isaksson ansluter från IFK Vänersborg.

ANNONS
|

Den offensive kraften Edvin Isaksson har Vetlanda som moderklubb och har spelat för Sandviken under bandygymnasietiden, innan han hamnade i Vänersborg. Faktum är att han redan har spelat matcher för IFK Kungälv, på utvecklingsavtal under säsongen 2019-20. Det hann bara bli två framträdanden innan Vänersborg ville ha tillbaka talangen. Edvin Isaksson är en av tre IFK-spelare som är uttagen till vinterns P21-landslag och VM i Finland. De andra två är Vetlanda-kompisen Gustav Ek och Hugo Andersson.

Nu blir Edvin Isaksson IFK Kungälv-spelare fullt ut och är spelklar till helgen 10-11 december.

– Jag tycker det passar mig bra med Kungälv och jag har fått mycket goda intryck förmedlade genom min kompis, Gustav Ek. Det känns också stimulerande att hjälpa Kungälv på vägen till elitserien i den treårsplan som ligger fast. Att det nu också blir hall gör inte saken sämre, säger Edvin Isaksson på IFK Kungälv hemsida.

ANNONS

Edvin Isaksson spelade de sju första matcherna för Vänersborg i höstens elitseriebandy och gjorde ett mål, men var utanför truppen de senaste matcherna. Vänersborg hade helst behållit sin P21-landslagsman, men accepterar att han ville gå vidare.

– Jag vet inte riktigt vad det handlar om i slutändan om jag ska vara helt ärlig. Vi har inte haft några konstigheter över huvud taget och han har fått spela hur mycket som helst. Han har varit ordinarie hela tiden. Men, men... vi är alla människor och tänker olika saker, säger Vänersborg tränare, Kungälvs-bekante Ari Holopainen till TTELA.

IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin är nöjd med tillskottet.

– Han har spelat nästa alla matcher med IFK Vänersborg i elitserien. Av olika anledningar vill han byta miljö och komma till oss. Vi har inte jagat Edvin, men känner väl till honom. Han har ett sargat självförtroende som vi får bygga upp. En bra lösning som ökar konkurrensen i laget och skickar signaler både internt och externt att vi inte är nöjda, säger Anders Uhlin.

Edvin Isakssons anslutning till IFK:s A-trupp gör att Sebastian Wahlberg, defensiv mittfältare som kom från Vänersborg inför förra säsongen, får lämna truppen. Hans framtid kommer att diskuteras under veckan som kommer.

– ”Sebbe” har haft mycket småskavanker och opererade axeln, har tränat rehab och skadat ljumsken. Han är ett antal veckor bort och måste träna. För oss är han den spelare som är längst bort från spel just nu. Det är stor konkurrens i laget och truppen är 18 spelare. Då måste en bort, konstaterar Anders Uhlin, som håller dörren öppen för Sebastian Wahlberg för eventuellt spel med division 1-laget.

ANNONS