Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med ganska exakt en kvart kvar att spela tvingdes Marie Wall att kliva av efter att ha fått en smäll på ena örat. Från bänken fick hon se sitt lag tappa en ledning på 21–20 till förlust 25–27 hemma mot Skövde HF. Bild: Linus Olsson
Med ganska exakt en kvart kvar att spela tvingdes Marie Wall att kliva av efter att ha fått en smäll på ena örat. Från bänken fick hon se sitt lag tappa en ledning på 21–20 till förlust 25–27 hemma mot Skövde HF. Bild: Linus Olsson

Smäll för Wall och Kungälvs HK: ”Det klingade till i hela huvudet”

En smäll på ena örat tvingade Kungälvs Marie Wall att gå av plan. Under den kvart som återstod tappade laget en knapp ledning till förlust med 25–27 i hemmamatchen i SHE mot Skövde HF.
– Vi har bara oflyt och spelar bollen i händerna på dem på slutet när det är då det ska avgöras, säger hon.

Vid hemmaledning 21–20 kolliderade Marie Wall med en motspelare i gästande Skövde HF. Med ganska exakt en kvart kvar att spela av den andra halvleken gick hon av planen.

– Jag vet inte vad det var men jag fick en jävla smäll i örat, så att det klingade till i hela huvudet, säger Marie en stund efter matchen.

– Det är bra nu men det gjorde jävligt ont och var lite svart i huvudet.

De som var på plats i Mimershallen denna soliga lördag eftermiddag fick inte se henne mer i spel. Hon hade kunnat spela om huvudtränaren Hamed Khazrai bestämt sig för det.

– Hade jag känt mig bra hade jag spelat – om han hade frågat.

Inte skarpa nog

Smällen för Marie sammanföll med att laget åkte en större smäll i form av en förlust. I hennes frånvaro tappade KHK sista kvarten med 4–7. Därmed gick segern till gästerna.

– Vi pratade om att vi bränner lägen – det är väl det som gör att vi förlorar idag, sammanfattar hon det hastiga snacket efteråt i omklädningsrummet.

Fyra stolpträffar i den första halvleken följdes upp av två i den andra. Lägg till två tekniska fel som ledde till kontringar där Skövdes Britta Jakobsson van Stam omvandlade kontringarna till kvittering 21–21 och ledning 22–21.

– Matchen svänger mycket. Vi leder, dom leder. Ingen av oss var skarpa nog att stänga matchen, säger Marie.

– Jag tycker att de vinner på våra misstag i slutet, säger Marie som på sina fem avslut satte två i mål.

– Klart att jag kunde sätta några fler, men det är inte det som avgör om man spelar dåligt utan det är inställningen. Det är väl klart att vi alla vill spela bättre – det är väl ingen som är supernöjd med sin insats idag.

”Idag var det bara oflyt”

Summeringen efter fyra spelade omgångar i SHE 2021/22 är att KHK inlett med två segrar och följt upp med två förluster.

Vad tror du att ni är för ett lag den här säsongen?

– Jag vet inte...vi är ju inte ett topplag i alla fall. Men det vet vi. Det vi allihop. Vi får kriga och kämpa för varenda vinst, varenda mål och varenda boll, säger Marie.

– När vi har en bra dag och har vår nivå uppe är vi jävligt bra och kan slå de flesta lagen. Men vi kan också förlora skitmatcher för att vi har en för dålig lägstanivå. Vi är lite för ojämna, säger hon.

– Idag vara det bara oflyt. Hade vi vi satt bollarna i rätt läge hade vi kanske vunnit matchen. Nu har vi bara oflyt och spelar bollen i händerna på dem på slutet när det är då det ska avgöras.

Handboll

SHE

Kungälvs HK-Skövde HF

25–27 (15–15)

Målskyttar KHK: Mia Lagumdzija 5, Wilma Pettersson 5, Elin Cindric 3, Alma Jöhnsson 2, Madeleine Lindgren 2, Charite Mumbongo 2, Maja Fredén 2, Marie Wall 2, Linnéa Rundberg och Line Stenberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.