Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Slutade spela i våras – gör comeback hos rivalen

I våras slutade målvaktslöftet Johan Bergström med handbollen och lämnade Kungälvs HK. Nu har 20-åringen fått tillbaka lusten – och spel med KHK-rivalen Torslanda.

Johan Bergström hade växt fram i bakom David Larsson i Kungälvs HK-målet och fått mer och mer speltid i allsvenskan. Efter kvalförlusten mot Redbergslid och inte minst mot målvaktsmonstret Andreas Palicka i våras, förklarade Johan Bergström att han var klar med elithandbollen. Åtminstone var det så han kände det där och då. Johan förklarade sitt beslut så här i Kungälvs-Posten 18 april:

– Kungälv har värvat två nya målvakter (Fredrik Landin och Jonathan Öby), men det här har helt med mig själv att göra. Jag brinner inte för det, jag tycker inte att det är roligt. Att lira handboll på den här nivån är inte bara sporten och bara kul, det är också en livsstil. Man måste utgå från att sporten är en prioritet om man vill spela på den här nivån, sa han då.

Behövde miljöombyte

Fyra månader senare verkar lusten och livsstilen handboll vara tillbaka. Johan Bergström väljer att återuppta målvaktskarriären hos allsvenskan lokalrivalen Torslanda HK.

– Efter en bra tid i Kungälv kändes det som att det kunde vara på sin plats för ett miljöombyte, men inget jag egentligen tänkte så mycket på förrän Torslanda hörde av sig. Från första samtalet till det välkomnande bemötandet i hallen väckte mitt intresse. Laget är ett härligt gäng och jag känner mig heltaggad att få kicka igång säsongen med Torslanda och bidra med det jag kan, berättar Johan Bergström på Torslandas HK:s Instagram.

Det händer nästan varje säsong att någon spelare byter mellan Torslanda och Kungälv. Idag finns både Sebastian Wiik, Isak Älgekrans och tränaren Thomas Bredenfeldt i KHK-truppen, alla med bakgrund i Hisingsklubben. I Torslanda återfinns, utöver Johan Bergström, även förre KHK-spelaren Hannes Högström.

LÄS OCKSÅ: Kungälvs HK värvar Älgekrans från Torslanda – lyfter upp talang i herrtruppen

LÄS OCKSÅ: ”Sidden” byter bänk igen – tillbaka hos Kungälvs HK herr

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.