Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Slarv sänkte IBK Kungälv i svängig premiär i division 1

Det blev ingen rolig premiär för IBK Kungälv i herrarnas division 1 västra Götaland. En målrik, men svajig och slarvig match slutade med förlust mot Pixbo i fredags.

Måltjuven Oscar Liberg har försvunnit till SSL-laget Mullsjö. I stället har IBK Kungälv hittat en ny Oscar, Olsson från Herrestad, som har öst in mål i lägre innebandydivisioner. Det tog inte många minuter för honom att presentera sig. Efter drygt fem minuter i premiären borta mot Pixbo ledde IBK Kungälv med 2–0, bägge målen signerade Oscar Olsson.

Roligare än så blev det aldrig för IBK Kungälv den här premiärkvällen. Pixbo såg till att vända på matchen innan första perioden var över. Visserligen kvitterade IBKK tidigt i andra perioden, men sedan låg Pixbo steget för resten av matchen och kunde vinna med 9–7.

– Det var en tung dag på jobbet. Vi tog ledningen med 2–0 och då såg det bra ut, konstaterar Kungälvs tränare Pauli Kobalej.

Han fortsätter:

– Pixbo rullade inte ut oss, utan vi gjorde för många misstag och de straffade oss riktigt hårt. Det var säkert fem spelvändningar som ledde till mål, där vi slarvade innan. Och några lyckades vi få undan. Spontant är det därför vi förlorar matchen. De sista 40 minuterna skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna matchen.

IBK Kungälv vill rida vidare på förra säsongens starka tredjeplats i division 1, den bästa placeringen i klubbens historia. Då krävs det mer än vad laget visade i Wallenstam arena.

– Vi måste stå upp för det och leverera i varje match, inte tappa de där fem-tio procenten som räcker för att det andra laget ska vinna. Det kommer att bli ett getingbo, vi kommer att vinna matcher och förlora matcher. Och sett till helheten, jag hade varit mer orolig om vi inte hade skapat något, men det var för många bjudningar. Vi måste vara noggranna, Pixbo är unga, snabba och älskar spelvändningar. Vi hade pratat om det innan, likt förbannat gick vi i fällan.

IBK Kungälv får se till att ladda om till hemmapremiären, som inte är förrän 27 september mot Vänersborg.

Innebandy

Division 1 västra Götaland herr

Pixbo Wallenstam IBK 2 – IBK Kungälv 9–7 (3–2,

Mål: Oscar Olsson 2, Lukas Wennberg, Sebastian Dahlbom, Tim Vegelius, Victor Olsson, Andreas Nordh.

Bra: Uppflyttade junioren Tim Vegelius slet stenhårt i alla situationer och var inte rädd. Han svarade även för ett mål och två assist. ”Det är kul att se de unga killarna som vill komma upp och visar att de vill spela” säger Pauli Kobalej.

LÄS OCKSÅ: IBK Kungälv snor Stenungsunds önskespelare – Bromé klar

LÄS OCKSÅ: IBK Kungälvs hemvändare vill lyckas – med Hollands landslag

LÄS OCKSÅ: IBK Kungälv presenterar sex nyförvärv: ”Mycket ny energi”

LÄS OCKSÅ: Skyttekungen lämnar IBK Kungälv för högsta serien

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.