Slaget om Kungälv ett ödesderby – Kongahälla kan sparka ur Ytterby

Det vankas ödesderby på Kongevi på söndag. IK Kongahälla kan kicka ner Ytterby IS i fyran vid seger och om andra resultat inte går Ytterbys väg.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kongahälla har klarat sitt kontrakt i division 3 med råge, även om det satt långt inne i den jämna serien. Tränaren Stefan Vennström har dubbla känslor inför matchen.

– Det är derby och det är klart man vill vinna det. Man vill alltid vara bäst i kommunen. Sedan är det tråkigt om Ytterby skulle åka ur. Jag lider med tränarstaben Anders (Senften) och Daniel (Ivarsson) när det går knackigt. Fast det ska självklart bli roligt och vi kan spela avslappnat. Vinner vi och Vinberg förlorar har vi häng på tredjeplatsen. Fem raka segrar ger bra skjuts in i nästa år, säger han.

Ytterby tampas om kontraktet och minst en kvalplats med Kållered, som möter trean Vinberg i helgen, och Vejby, som har serietabellettan Laholm. Kållered och Vejby möts dessutom i sista omgången, då YIS har Laholm hemma på Yttern. Det finns ett sätt för Ytterby att slippa sitta och räkna på olika scenarier: att vinna de två sista matcherna.

Ytterbys tränare Anders Senften tycker inte det har varit svårt att motivera laget under veckan.

– Läget är bra på alla sätt. Alla är laddade och vi ska göra vårt bästa. Det märks att det är derbyvecka, alla är taggade, det sker av sig själv. Tim (Stolt Hermansson) och Martin (Sjöberg) är avstängda efter grova utvisningar mot Vejby, säger han.

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Ytterby chockade serieledarna – vann omstarten med 1–0

LÄS MER:Bengaler och brinnande känslor i Kongahällas derbyvinst

ANNONS