IFK Kungälv ställer in bortaresan till TB Västerås.
IFK Kungälv ställer in bortaresan till TB Västerås. Bild: Linus Olsson

Sjukt, IFK Kungälv – tvingas ställa in bortaresa till Västerås

IFK Kungälv ställer in resan till TB Västerås. Orsaken: sjukdomar i truppen.

ANNONS

På söndag väntade TB Västerås på bortaplan i Västerås för IFK Kungälv. Det matchen får skjutas upp. Men nu har en stor del av laget tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom.

– Det kom till oss på lördag, söndag och måndag. 13 spelare och ledare har varit krassliga, många är det fortfarande. Det är bara att gilla läget och vi följer de riktlinjer om finns, säger en förkyld Anders Uhlin, tränare i IFK Kungälv.

I skrivandets stund har ingen testat positivt för covid-19. Förhoppningsvis rör det sig om vanliga men rejäla förkylningar eller influensa.

Anders Uhlin, tränare för IFK Kungälv som tvingas ställa in bortamatchen mot TB Västerås.
Anders Uhlin, tränare för IFK Kungälv som tvingas ställa in bortamatchen mot TB Västerås. Bild: Linus Olsson

– Men alla har inte testat sig ännu och alla har inte fått svar. Jag har aldrig varit med om att det har gått så fort. Gustav Olsson klev av värmningen innan Ljusdal och snart var sju-åtta man sjuka. Det var något vi hade fått in i omklädningsrummet förra veckan, tror Anders Uhlin, som understryker att han är lekman på det medicinska området.

ANNONS

Samtidigt tickar klockan mot annandag jul, då väntar klassisk bandyfest mot Gripen. Redan nu är 500 biljetter sålda.

– Vi får vila över helgen. Gripen har ställt in, de har också sjukdomar i laget. Vi hoppas att vi kan komma igång så att det inte påverkar annandag, som är speciell. Den vill man inte missa.

IFK Kungälv har fått ett nytt datum för matchen mot Boltic, som avbröts på grund av isproblem halvvägs in i första halvlek vid ställningen 1–1. Den är satt till 19 januari klockan 19.00. Matchen kommer spelas om i sin helhet från 0–0.

– Det blir två matcher nu som ska in. Det blir ett späckat och tufft schema i januari, konstaterar Anders Uhlin.

ANNONS