Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilda Ejderfalk och hennes lagkamrater kan jubla. Sju spelare finns med i F17-landslagets VM-trupp. Bild: Gert Holmer
Wilda Ejderfalk och hennes lagkamrater kan jubla. Sju spelare finns med i F17-landslagets VM-trupp. Bild: Gert Holmer

Sju tjejer från KS bandy vill till VM – finns med i första F17-truppen

Förbundskaptensduon Lisa Ahlander och Linnéa Thored Bergkvist som valt ut 32 spelare som en förberedelse för F17-VM. Sju spelare från KS bandy finns med i truppen

Anna Egeberg, Evelina Sköld, Wilda Ejderfalk, Elena Schulz, Leah Roos, Tilda Nordenstam och Vilma Fischer finns alla med i första bruttotruppen inför F17-VM i bandy som avgörs i Lidköping 3-5 december.

Men innan dess ska truppen bantas.

– Jag är taggad. Sedan ska jag göra mitt bästa för att komma med i den också, säger Wilda Ejderfalk.

Sju spelare från KS bandy finns med i truppen, det är flest av alla klubbarna som finns representerade,

– Häftigt. Det visar att ungdoms- och flicksidan är bra. Vi har varit väldigt duktiga och vann SM-guldet 2020. Vi hade det lite på känn, säger Wilda Ejderfalk.

Vilka styrkor gör dig till landslagsspelare?

– Spelförståelsen och bolltekniken, skulle jag säga. De ser att jag har något och kan komma långt i bandyn när jag blir äldre. De tycker väl att jag är duktig, säger Wilda Ejderfalk om uttagningen.

Hon, Anna Egeberg och Evelina Sköld har varit med i landslaget innan. Vilma Fischer, Tina Nordenstam och Leah Roos har varit med på digitala landslagssamlingar men inte någon fysisk, medan målvakten Elena Schulz är helt färsk i sammanhanget.

Vad händer nu för landslaget?

– Jag tror första elitlägret är i september. Fram tills dess har vi bara digitala samlingar. Man vill försöka få igång läger innan VM, men det är svårt med coronan. I KS bandy har vi inte börjat. Vi tränar själva hemma.