Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Silver på hemmaplan för Gullbringa

Gullbringas juniorlag ställde under helgen upp i Göteborgs Golf Cup och det med stor framgång. Det blev till slut en andraplacering och silver när de gjorde upp i en final som spelades på hemmaplan.
– Man kunde ju hoppas på att det skulle gå så här bra men det trodde jag definitivt inte innan, säger tränare Anton Carlström efter turneringen

Cupen inleddes redan på torsdagen med gruppspel på Lysegården GK. I turneringen spelas matcher mellan två lag och där bästa resultat räknas på varje hål. Gullbringa GCC vann sin grupp efter matcher både på Lysegåden och Sjögärde GK och tog sig bekvämt vidare till slutspel som spelades under lördagen. Där slog man ut Lysegården i en avslutande match på Chalmers GK och blev klara för kvartsfinal på hemmaplan under söndagen.

Runt 350 ungdomar från hela Sverige spelade sedan placeringsmatcher och finaler på Gullbringa GCC under söndagen och hemmalaget tog sig hela vägen till final. Där fick man se sig besegrade av Lyckorna GK, men tränare Anton Carlström är mycket nöjd med lagets insatser under turneringen.

– Helt fantastisk insats. Man kunde ju hoppas på att det skulle gå så här bra men det trodde jag definitivt inte innan. Det är få förunnat att få gå så långt i den här turneringen. Det är extremt svårt och väldigt tuff konkurrens så jag är jättenöjd, säger han.

Carlström som tränat laget i cirka ett år menar att det är en grupp väldigt ambitiösa ungdomar som har haft en fin utveckling det senaste och säger att laget blivit bättre och bättre för varje vecka som gått.

Annika Lundberg är en av representanterna från Gullbringa GCC som varit med och arrangerat finalspelet och berättar att tävlingen varit mycket uppskattad och mottagandet varit positivt.

– Det har verkligen fungerat jättebra. Vi har fått mycket beröm för arrangemanget och det har varit jätteroligt att få ha finalspelet här på vår bana, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Gullbringa GK tillbaka i Division 1– vann tävling på hemmaplan

LÄS OCKSÅ: Här är KP:s guide till golfbanorna i Kungälv

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.