Anders Senften har under de senaste tre säsongerna varit huvudtränare för division 4-laget Henån/Gilleby från Orust. Han är nu klar som ny huvudtränare för Ytterby IS herrar i division 3.
Anders Senften har under de senaste tre säsongerna varit huvudtränare för division 4-laget Henån/Gilleby från Orust. Han är nu klar som ny huvudtränare för Ytterby IS herrar i division 3. Bild: Pontus Soderman

Senften tar över Ytterbys herrlag – Carlund återvänder till YIS och damlaget

Ytterby IS har fått klart med tränare för såväl herr- som damlaget. Anders Senften efterträder Robert Tartagni som huvudtränare för herrarna medan Magnus Carlund återvänder till den klubb han själv har spelat för.

ANNONS
|

Den 31-årige Senften har ett förflutet som spelare i bland annat Vallens IF, Lerums IS och Skoftebyns If – den senare klubben i division 2 – och tog inför säsongen 2019 över ansvaret för det sammanslagna laget Henån/Gilleby på Orust.

Han lotsade laget till serieseger i division 5 Bohuslän och har lett laget i Bohusfyran under de senaste två säsongerna.

Nu är det dags för ett nytt uppdrag. Kontraktet med Ytterbys IS sträcker sig över säsongen 2022 med möjlighet att förlänga om båda parterna vill det.

– Klubben hörde av sig och vi har haft möten under några veckors tid. Det har lett fram till detta, säger Senften om sitt nya uppdrag.

ANNONS

”Intressant grupp”

Han är bosatt och arbetar i Göteborg.

– Det blir ju närmare men det har ingenting med beslutet att göra. Det är inget som jag har vägt in i beslutet, säger han om den förkortade restiden.

Vad lockar i uppdraget för Ytterby?

– Det är en intressant grupp att jobba tillsammans med plus att det är division 3 – det är ett steg uppåt, säger han.

Någon målsättning för den kommande säsongen finns ännu inte.

– Så långt har vi inte kommit. Jag träffade laget igår (torsdags) då de hade den sista träningen tillsammans med Robert, säger han.

Tack till Henån/Gilleby

Självfallet har Senften berättat för sin tidigare klubb Henån/Gilleby om sitt beslut.

– Vi har haft en bra kommunikation hela vägen. De är med på banan. Jag tror att det letar tränare, säger han.

Efter sammanlagt tre säsonger i Henån/Gilleby riktar han en tacksamhetens tanke till den förening som gav den då 28-årige Senften chansen.

– Det har varit jättebra där! Det var mitt första uppdrag som helt grön och de gav mig chansen, säger han.

– Det har känts bra och det har varit jättekul att arbeta med det laget. Det är bara positiva saker som jag tar med mig därifrån.

Carlund återvänder

Även Ytterbys damlag har fått klart med en ny tränare efter Oscar Marek.

Magnus Carlund har ett förflutet som spelare i YIS. I egenskap av tränare har han på senare år gjort några säsonger i Kode IF och IK Rössö.

 Magnus Carlund under Kode-tiden.
Magnus Carlund under Kode-tiden. Bild: Linus Olsson

”Magnus är en grymt engagerad person som kommer in med mycket energi och samtidigt har en ide om hur fotboll skall spelas som ligger väl i linje med hur vi arbetat under 2021. Vi ser därför stora möjligheter att vi nu kan bygga vidare på det” skriver Ytterby på sin hemsida.

Tisdagen den 30 november drar försäsongen igång.

ANNONS