Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Andersson Malmros och hans Komarken fick tuffaste möjliga start på 2021. Tidiga mål och 0–3 mot Zenith. Bild: Linus Olsson
Robin Andersson Malmros och hans Komarken fick tuffaste möjliga start på 2021. Tidiga mål och 0–3 mot Zenith. Bild: Linus Olsson

Sena manfall och tidiga mål – så blev premiären för FCK

Det blev ingen rolig start för FC Komarken, vare sig på matchen eller säsongen.
– Nu har vi gjort första matchen. Den blev skit. Nu kan vi bara ställa om, säger mittbacken Robin Andersson Malmros, efter 0–3 mot Zenith.

Komarken var förvarnade. Några från laget och lagledningen fanns på plats när Zenith skåpade ut Romelanda (0–6) i förra veckan. Men det blev en tuff öppning för FCK. Efter tre minuter låg första bollen bakom Filip Mattiasson i målet. Fyra minuter senare var det dags igen, dessutom med samma målskytt i Gustav Norin.

– Det var en bra en laddning innan, men så blir det en mardrömsstart. De gör två jättefina mål på sju minuter. Vi fick knappt röra bollen, säger Robin Andersson Malmros.

Sedan lugnade det ner sig en stund och dröjde till i minut 71 innan trean kom och fastställde slutresultatet.

Alla wingbackarna borta

– Vi arbetade oss in i matchen och hade tre riktigt fina lägen, två av dem ska vara mål.

FC Komarken har kört en uppställning med 3-5-2 under hela försäsongen, med två wingbacks i nyckelroller. Hassan Megahid, Calle Wallgren, John-Philip Andersson och Berin Hadzic har roterat på platserna under våren. Nu var alla fyra borta till premiären på grund av skador och resor.

LÄS MER: Två trotjänare med FCK-andan i blodet – ”En klar idé om hur vi ska spela”

– Det är spelare som har varit med och tränat hela tiden. Nu fick vi göra om inför matchen och det går inte att planera för. Om John-Philip eller Hassan hade varit med hade vi nog hittat en lösning, tror Robin Andersson Malmros, som fick lösa mittbackssysslan ihop med Hedy Mustafa.

– Det gick ok. Vi hade svårt att få tag på dem, särskilt på kanterna.

Med det sagt så är han inte säker på att det ändå gett några poäng. Zenith är ett riktigt bra lag.

– Med fullt lag och på deras hemmaplan …Zenith hade vunnit sju av tio matcher, spekulerar Robin Andersson Malmros.

Matchen var Komarkens vårsäsong. Nu går laget på tre veckors semester innan uppladdningen inför höstens tio omgångar drar i gång.

Fotboll

Division 4A Göteborg herr

IK Zenith – FC Komarken 3–0 (2–0)