Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Comebacken får vänta för Johan Kaage i IKK, efter utlåningen till Romelanda. Som nybliven pappa tar han en paus.  Bild: Linus Olsson
Comebacken får vänta för Johan Kaage i IKK, efter utlåningen till Romelanda. Som nybliven pappa tar han en paus. Bild: Linus Olsson

Sena avhopp i IKK – och flera förstärkningar

Sena och halvsena avhopp plus några skador har gjort att IK Kongahälla har fått plocka in nytt folk i truppen under våren.

– Det har tillkommit två spelare som vi pratat med tidigare inför säsongen. Då var truppen stor och bred, det fanns inte plats. Nu har det hänt grejer längs vägen. Folk har fallit ifrån och vi hade inte tillräckligt med spelare, säger tränaren Muataz Hayek i IK Kongahälla.

29-årige Arvin Shojaee kommer senast från Assyriska BK. Han har spelat på högre nivå, både superettan och division 1, i bland annat Norrby, Utsikten och Gais.

– Det är en bekant till Tommie (Veljovic, spelande assisterande tränare i IKK). Han ville komma hit och hade hört mycket gott om Kongahälla, att det var en ordentlig klubb även om vi låg långt ner i seriesystemet. Det är en offensiv vänsterfotad kille som kan spela på kanten eller som spets.

Pappa Kaage tar paus

Jonas Björlund har varit på högre nivå i Lindome, Utsikten och Gunnilse, innan han slutade för två år sedan efter en sejour i Ahlafors. Nu har 29-åringen fått tillbaka lusten för fotboll och gör en nysatsning.

– Också en bekant till Tommie. Han har hållit igång, men inte med fotboll. Jag ser det som en förstärkning inför hösten. En kvick offensiv kraft som kan spela centralt och på kanten.

På minussidan märks Nemanja Jevric, som har fått ett nytt jobb som säljare, och mittbacksprofilen Johan Kaage, som återvände efter en lånesejour till Romelanda förra året.

– Han har fått barn och tar ett break från fotbollen. Han kommer tillbaka till hösten. Sedan är Angelo Malesic (ny från Ödsmål) och Jonathan Hartwig skadade. De har inte kunnat vara med på hela våren, konstaterar Muataz Hayek.

Tänkta nytillskotten Sebastian Jacobsson och Kristian André hoppar också av IKK-spel, på grund av arbete..

Daniel Larsson, ung och lovande spelare, har fått chansen i Örgrytes akademi och tackat för sig i Kongahälla. Däremot återkommer en annan Daniel Larsson, 28 år, som spelade i Kongahälla åtta år sedan. Han hade ett längre uppehåll innan en ny satsning i Diseröd förra året. Det gav mersmak och nu är han tillbaka i IKK:s trupp.