Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sen kvittering stoppade Ytterby från tre poäng

I den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet tog Ytterby emot Åstorp för ett andra möte denna säsong. Trots ett sent ledningsmål från YIS, får segerfesten vänta.

Ytterby rivstartade matchen hemma mot Åstorp och satte hög press direkt. De fyra första minuterna höll Ytterby i bollen utan att gästerna fick kontroll över den, men rivstarten skrämde inte bortalaget. Första halvleken var egentligen ingen fotbollsfest. Det var mest flipperspel på mittplan där Ytterby och Åstorp turades om att skicka bollen djupt bakom sin motståndare, utan några egentligt farliga chanser. Kapten Martin Sjöberg såg till, tillsammans med resten av sin backlinje, att hålla bollen borta från eget straffområde. Anfallsmässigt kom Ytterby högre upp i banan än sina motståndare, men lyckas inte skapa några riktigt heta chanser. Faktum är att Ytterby saknade skott på mål, och kammade noll genom hela första halvlek.

Det fysiska spelet saknades däremot inte. Det smällde stundvis ordentligt på mittfältet och inget av lagen var villiga att ge sig. I 44:e minuten kunde matchbilden ha ändrats helt då Åstorp, genom sin nummer 8, Tommy Filipovic spräckte nollan men blev bortdömd för offside.

I andra halvlek såg spelet ungefär likadant ut. Mycket kamp på mitten, där Ytterby hade ett visst övertag, och var också det mest spelförande laget. Åstorp sjönk lågt ner på sin egen planhalva och tacklingarna blev allt fulare. Men trots det skulle det dröja till den 58:e spelminuten innan Ytterby fick sitt första avslut på mål.

Vad som såg ut att bli en mållös match fick istället ett spännande slutskede, när Tim Stolt Hermansson fick en frispark strax utanför straffområdet och vackert placerade in 1–0, i den 85:e minuten. Hemmalagets andra skott på mål. Men Åstorp hade inte gett upp. Bara fyra minuter senare fick de utdelning på sin taktik då de lyfte upp i stort sett hela laget på Ytterbys planhalva. En straffspark dömdes ut i minut 89, och denna gången fick Filipovic i Åstorp se sitt mål godkänt.

Siktet inställt på resterande matcher

Ytterbys tränare Anders Senften är efter matchen besviken med lika resultatet.

– Det känns surt att förlora när man gjort mål i ett sent skede, men ändå inte lyckas hålla igen de sista minuterna. Så just nu är känslan besvikelse. Jag tycker vi kommer till många bra lägen, men det är klart att vi har lite att jobba på också, säger han.

I förra mötet med Åstorp blev det en mållös tillställning och ett lika resultat. Efter dagens match tycker han att motståndet bjöd på en bra kamp.

– Åstorp gör det bra. Vi var fysiska och det var dom också så det var en tuff match. Med lite distans till matchen kanske det var rättvist med ett kryss ändå. Men just nu känns det surt.

Ytterbys tränare Anders Senften Bild: Linus Olsson
Ytterbys tränare Anders Senften Bild: Linus Olsson

Dagens match var den sista på Yttern innan sommaruppehållet, men än återstår två bortamatcher innan laget kan gå på semester. Och det är ingen tvekan om vad målbilden är på de sista matcherna.

– Nu ska vi försöka smälta förlusten, men sen är siktet inställt på sex poäng innan vi tar uppehåll, säger tränare Anders Senften.

De kommande två matcherna spelas den 23 juni borta mot Kållered och sen möter de Stafsinge borta den 2 juli innan nästa hemmamatch mot Vinberg den 13 augusti.

Fotboll

Division 3 Sydvästra Götaland Herr

Ytterby IS – Åstorps FF 0–0 (0–0)

Mål: Tim Stolt Hermansson, 85’

Bra: Martin Sjöberg, Fabian Andersson, Tim Stolt Hermansson

Publik: 65

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.