Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Sen kvittering snuvade IFK Kungälv på segern

IFK Kungälv och Kalix bjöd på kamp i 90 minuter plus tillägg. Ödesdigert tillägg för IFK, skulle det visa sig.
– Alltid kul komma tillbaka till Skarpe och spela. Tråkigt att vi inte tar två poäng. Alltid surt att släppa in mål i sista minuten, tycker IFK-målvakten Victor Lindblom.

Det började trevande, med ett Kalix som satte press mot IFK-målet, men utan att skapa de där heta lägena.

Halvvägs in i första halvlek började IFK Kungälv röra på sig, Putte Sunnanängs, Hampus Pettersson och Hugo Andersson fick bra fart på rören. Hugo Andersson hade det bästa läget, men skottet tog i gaveln.

Drygt tio minuter senare gav det utdelning. Lukas Persson snodde bollen från Kalix, avancerade farm och drog i väg ett skott som målvakten parerade, men bara till Patrik Sunnanängs, som sköt in returen till 1–0. Han första IFK-mål på Skarpe nord på tio år.

Sedan var IFK två man kort med Hampus Kärnman och Albin Carlström i båset. Kalix tände till och satte press mot IFK Kungälvs mål, men Victor Lindblom och hans målställning redde ut det hela. 1–0 stod sig i paus.

Patrik Sunnanängs var i genom i början andra halvlek, men fick inte till några andra mål. Annars vars var det Kalix som skulle hitta rätt i blåsten. Janne Rintala slog in en hörna i 61:a minuten och hade en boll till inne, men det vinkades av för offside.

Svaret på det kom snart. Patrik Sunnanängs snappade upp en boll och åkte sig helt fri, men passade osjälviskt över till Lukas Persson som tackade med att göra 2–1.

– Vi är bra på kontringsspel. Om vi haft lite tur med oss hade det kanske blivit några till. tycker Victor Lindblom, som utöver målvaktssysslan också är lagkapten.

Victor Lindblom fick kämpa i målet. Bild: Linus Olsson
Victor Lindblom fick kämpa i målet. Bild: Linus Olsson

Sista minuterna och övertiden blev svettiga för IFK. Kalix flyttade upp och det var kamp till sista slaget – som ledde till en kvittering genom Simon Viklund för gästerna från norr.

– De skickade upp bollen och tryckte på. Och gjorde det bra. Så är det ibland. Det blev lite flipperspel. Kalix skickade in bollen och vi fick inte undan den. Den tar på mig och på någon back, sedan är det öppet mål.

Poängtappet känns, såklart, men vad är ni nöjda med?

– Vi släpper fortfarande in lite mål. Vi har överlag en bra defensiv. Det har vi haft i alla matcher. Två insläppta är godkänt, det måste man säga, tycker Victor Lindblom.

Det var inte bara första matchen på Skarpe nord. Det skedde även i säsongens första ymniga snöfall.

– Snön …det är som det är, det blir annat spel när det inte riktigt går att rulla. Jag tycker ändå att den var tillräckligt bra för att spela hyfsat. Fast det är klart, i slutet av halvlekarna blir det mer lyrspel.

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – Kalix bandy 2–2 (1–0)

Mål: Patrik Sunnanängs, Lukas Persson.

Bra: Patrik Sunnanängs har bra fart i offensiva attackerna. Victor Lindblom stod upp när det blev svettigt vid IFK-målet.

Publik: 304.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.