Henrik Rhåsson
Henrik Rhåsson Bild: Niklas Ohlson

Segersviten bruten – Kungälvs HK förlorade borta mot Rimbo

Inför matchen hade Kungälv bara två förluster under säsongen, och ett facit med hela fem raka vinster. Men den sviten bröts när hemmalaget Rimbo HK visade sig bli ett nummer för stora. Det blev därmed förlust för Kungälv med uddamålet, och tabelltoppen blir nu ännu tätare.

ANNONS
|

Tabelläget inför matchen skvallrade om ett formstarkt Kungälv men också ett Rimbo som visat på bra energi med dubbla vinster mot Torslanda. När truppen för tisdagens match presenterades saknades många tongivande namn för Kungälv. Rimbo som för tillfället ligger på kvalplats nedåt i tabellsystemet var därför sugna på vinst och krigade på bra i första halvlek. Såpass bra att man hade ledning i halvtid.

Kungälv såg trötta och ofokuserade ut, och lyckades bara ha ledningen en gång i matchen. En match där hemmalaget Rimbo HK hela tiden lyckades hålla gästerna på distans. När slutsignalen ljöd kunde Kungälvs HK se sig besegrat med 31-30, och nu är det tajt i tabelltoppen

ANNONS

”Vi behöver vila upp oss”

Tränare Pontus Ward Wiklund är givetvis inte nöjd med resultatet, men pekar på att det är ett tufft läge i truppen.

– Det ser mörkt ut just nu! Vi har många som är sjuka, och det har vart mycket sjukdom det senaste, säger han

Matchmässigt tycker han att det fanns mer att önska och menar på att laget inte kommer upp i den nivå dom önskar. Mycket på grund av låg energi. Nu väntar ett lite längre uppehåll för Kungälvs herrar. Tid för att vila upp sig och få folk friska igen.

– Vi behöver blanda nu under uppehållet. Det kommer att bli lite ledigt för vi behöver vila upp oss, säger tränare Pontus Ward Wiklund

Kungälv ligger för tillfället kvar på andraplats i tabellen med 22 poäng. Nästa match spelas hemma i mimershallen mot Kärra den 15 januari.

Handboll Allsvenskan

Rimbo HK – Kungälvs HK 31–30 (16–14)

Mål: Hannes Rybo 7, Emil Bramming 6, Adam Jöhnsson 5, Alexander Regen 4, Emil Lennartsson 4, Isak Hane 2, Hannes Högström, Henrik Rhåsson.

Publik: 301

ANNONS