Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se IFK Kungälvs hemmapremiär mot Kalix bandy

På lördagen var det så dags för IFK Kungälvs hemmapremiär i bandyallsvenskan. Nu kan du se mötet med Kalix i Ale arena här igen.

IFK Kungälv har varit på resa under inledningen av bandyallsvenskan.

Det har varit fyra raka bortamatcher. Men nu blir det match i Ale arena, som kommer att vara IFK Kungälvs hemmaborg vid flera matcher den här säsongen. Klubben gick ut med ett pressmeddelande i arenafrågan i veckan med en förklaring varför man väljer att spela fler matcher i Ale arena än tidigare säsonger.

Lukas Persson laddar för hemmapremiär? IFK möter Kalix i Ale arena 26 november. Kungälvs-Posten sänder från klockan 13.20. Bild: Linus Olsson
Lukas Persson laddar för hemmapremiär? IFK möter Kalix i Ale arena 26 november. Kungälvs-Posten sänder från klockan 13.20. Bild: Linus Olsson

”Skarpe Nords isproblematik även under gynnsamma väderförhållanden har skapat förutsättningar som inte är förenligt med elitidrott. Under förra säsongen tvingades klubben med kort varsel flytta flera matcher samtidigt som banan var nedstängd under en del av säsongen vilket försvårade det ytterligare för verksamheten” skriver IFK Kungälv på sin hemsida och fortsätter:

”Detta ledde till att spelartruppen inför beslut om förlängning av kontrakt meddelade ett starkt önskemål om att fortsätta träna i Ale Arena men även att spela ett antal matcher där för att fortsatt kunna utvecklas och satsa mot Elitserien. Detta har varit, och är fortsatt också en viktig pusselbit i dialog med nyförvärv. Mot denna bakgrund tog styrelsen ett inriktningsbeslut om att i första hand, när det är möjligt även spela matcher i Ale Arena under säsongen”.

Derbyt mot Surte och den så kallade högriskmatchen mot Boltic ska spelas på Skarpe nord, men det är mer av publikskäl än av rent sportsliga orsaker.

Kalix bandy kommer till västkusten med en tung helg i bagaget. Förra veckan åkte norrbottningarna på två förluster hemma mot Nässjö respektive Åby/Tjureda. IFK Kungälv åkte i sin tur på säsongens första snyting borta mot TB Västerås. Det är med all säkerhet två revanschsugna lag som möts på lördag 26 november.

LÄS OCKSÅ: IFK Kungälv vill lämna Skarpe nord – för gott

LÄS OCKSÅ: Håll löftet och bygg arenan – här är de viktigaste frågorna för Kungälvsidrotten

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.