Kungälvs-Posten sänder alla Lukas ”Pang-pang” Perssons och hans IFK Kungälvs matcher i bandyallsvenskan.
Kungälvs-Posten sänder alla Lukas ”Pang-pang” Perssons och hans IFK Kungälvs matcher i bandyallsvenskan. Bild: Linus Olsson

Se alla IFK Kungälvs matcher i allsvenskan– KP sänder live

På lördag börjar allsvenskan i bandy och IFK Kungälv möter Lidköpings AIK borta. Kungälvs-Postens prenumeranter kan se säsongens samtliga IFK-matcher via webben.

ANNONS
|

Under pandemin förra säsongen släpptes max åtta personer in på IFK Kungälvs hemmamatcher. Däremot gick det att se matcherna via Kungälvs-Postens webb. Den möjligheten finns för KP-prenumeranterna även under den kommande säsongen 2021/22 .

– Vi är väldigt glada över att för tredje året i rad kunna erbjuda våra prenumeranter livesänd bandy. Bandy är den sport som ligger närmast hjärtat hos många Kungälvsbor och IFK Kungälv är ju faktiskt den enda klubb i kommunen som har en egen supporterförening i Skarpa, säger Kungälvs-Postens chefredaktör Karin Henriksson.

IFK Kungälv har skakat av sig det största oket som tyngt klubben de senaste fem åren, med rekonstruktion och en havererad ekonomi, samt en pandemi ovanpå det där IFK tackade nej till allt spel på bortaplan. Nu ligger IFK på plus igen och gör i stället en satsning, där det långsiktiga målet är att ta sig tillbaka till elitserien.

ANNONS

– Att vi kommer sända hela säsongen med både hemma- och bortamatcher – totalt 24 matcher, känns extra roligt efter att förra säsongen drabbades så hårt av pandemin. IFK gick i främsta ledet bland klubbarna som tog ställning mot spel när smittspridningen var hög och många matcher blev inställda.

IFK Kungälv inleder med två bortamatcher, Lidköpings AIK 30 oktober och Åby/Tjureda 6 november. Klokt agerat av serieplanerarna, med tanke på hur det brukar se ut på hemmaborgen Skarpe nord så här års.

– Nu håller vi bara tummarna för lite kallare väder så att Skarpe nord kan frysas och hemmapremiären 13 november kan spelas på hemmaplan, säger Karin Henriksson

ANNONS