Sabina Aumo JVM-sexa – ”Jag är väldigt nöjd”

Det blev en sjätteplats för Kungälvs OK:s talang Sabina Aumo i junior-VM i Portugal. Klart godkänt, tycker hon själv.

ANNONS
|

JVM i Aguiar da Beira i Portugal var orienteringssäsongens stor mål för Kungälvs OK:s Sabina Aumo, som tävlar för Finland i landslagssammanhang.

– Sjätteplatsen kom på långdistansen sista dagen. Annars gick det lite blandat. På medeldistansen första dagen var jag bra med en stor del av loppet och hade chans på medalj. Då gjorde jag ett stort misstag i slutet och halkade långt ner i resultatlistan, berättar Sabina Aumo.

Missen gjorde att hon hamnade i Finlands andralag på stafetten, eftersom tre andra finska tjejer placerade sig bättre på medeldistansen.

Bästa loppet räknades inte

– Jag sprang andrasträckan på stafetten och det gick väldigt bra. När jag växlade ut var vi tvåa, sekunder efter ledarlaget. Tyvärr gjorde den som sprang sista sträckan en del misstag och till slut kom vi på fjärde plats. Och Finlands förstalag sprang om, då räknades inte vårt resultat.

ANNONS

Hur summerar du ditt JVM?

– Jag hade inga större förväntningar på resultatet innan jag åkte dit. Jag är lite irriterad över att jag gjorde det bästa loppet i stafetten och att det inte räknades. Jag är väldigt nöjd med sjätteplatsen på långdistansen.

Nu tar Sabina Aumo ledigt för säsongen innan satsningen inför 2023 drar i gång. 2022 har varit ett bra år på hemmaplan med bland annat SM-guld i nattorientering i sin åldersklass, och silver på SM i medeldistans och brons på långdistans.

LÄS MER:Sabina Aumo dubbelt uppe på SM-pallen

LÄS MER:Kungälvs OK bjuder in till trail-jogg i Dammbergen

ANNONS