Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Så ska IK Kongahälla vända säsongen

Stärkta av välmeriterade nyförvärv, återkomster och en och annan uppflyttad junior ska IK Kongahälla vända säsongen.
– Det är många matcher och poäng kvar att spela om, säger lagets tränare Muataz Hayek.

IK Kongahälla har haft det tufft i årets division 3. De inledande fem matcherna innan sommaruppehållet innebar fyra förluster och bara en vinst.

På söndag eftermiddag väntar Velebit hemma på Kongevi när säsongen drar igång igen. Ett lag som likt Kongahälla gått trögt hittills. Dessutom är förutsättningarna lite speciella, lagen möts nämligen igen redan veckan efter.

– Vi räknar med en tuff match på söndag. Vi möter ju dem två gånger på en vecka, så det blir lite udda att göra en sådan grej, säger IKK:s tränare Muataz Hayek och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om det innan. Det är väldigt konstig situation, men för oss är det superviktigt att börja vinna matcher. Sen att det råkar vara Velebit som ligger i botten med oss ger en extra krydda.

En av anledningarna till IKK:s problem har varit skador och en tunn trupp.

– Vi vill inte hamna i sitsen att vi måste strida för överlevnad. Det hade varit ett jättedåligt resultat utifrån det laget vi har. Men det tror jag inte ska ske nu när vi fått in nya spelare och fått tillbaka killar, säger Hayek och tillägger:

– Jag har aldrig varit med om så mycket skador och manfall i en trupp. Det var unikt i sig.

Tre nyförvärv

Som konsekvens av vårsäsongens skadesituation har IK Kongahälla gjort klart med tre nyförvärv. En för varje lagdel.

Till backlinjen ansluter Albin Tjärnlund, 21, från Bollebyggd som senast spelat i division 5.

På mitten kommer den lite mer rutinerade Reuben Ayarna, 35, förstärka. Mittfältaren från Ghana har en lång karriär som proffs bakom sig och har bland annat gjort över hundra matcher för Gais i allsvenskan och superettan. Sina sista år som proffs har gjorde han i Finland men sedan 2019 har han inte varit aktiv.

– Han har flyttat till Kungälv och tränat med oss sen i våras. Vi bestämde nu att vi tar in honom. Så vi hoppas att han kan vara med och vända på de negativa resultaten, säger Hayek.

Längst fram är det Iset Thoma Hajrizaj som återvänder till laget.

”Bita i det sura äpplet”

Förutom de tre nya spelarna kommer flera juniorer att träna med a-laget. Dessutom är spelare som tidigare varit skadade tillbaka eller på väg tillbaka. Bland andra har Angelo Malesic kunnat vara med på de senaste träningarna.

– I vilket fall som helst känns det positivt. Vi är mer kompletta på träningarna åtminstone. Vi har såklart vårens matcher som inte gick så bra, men det är så många matcher kvar. Det är bara att bita i det sura äpplet och jobba till sig lite poäng, säger Muataz Hayek.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.