Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs lagkapten Wilma Pettersson deppar efter att hennes lag på fredagskvällen förlorat seriepremiären i damernas SHE borta mot VästeråsIrsta med 21–25. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Kungälvs lagkapten Wilma Pettersson deppar efter att hennes lag på fredagskvällen förlorat seriepremiären i damernas SHE borta mot VästeråsIrsta med 21–25. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Så gick det för Kungälvs HK i seriepremiären i SHE

Kungälvs HK förlorade på fredagskvällen seriepremiären i damernas SHE borta mot VästeråsIrsta med 21–25. Efter en imponerande upphämtning i den första halvleken fick KHK en katastrofal inledning på den andra vilket satte prägeln på kampen.

Lagen avslutade säsongen 2021/22 på olika sätt. Medan hemmalaget VästeråsIrsta hade stora svårigheter att ta sig till SM-slutspel kom Kungälvs HK på fjärde plats.

Vilket lag som hade lyckats behålla formen under sommaren och försäsongen var därför av stort intresse. En match i matchen var mötet mellan Amanda Sjöstrand Hallman som med sitt VästeråsIrsta ställdes mot sitt tidigare lag.

KHK gjorde avkast och efter inspel kunde Alma Jöhnsson göra matchens, sitt lags och säsongens första mål i seriespel.

Tidigt målvaktsbyte

Efter cirka fem minuters spel hade VästeråsIrsta ledningen med 4–2 där hemmalagets målvakt Elin LIndbom noterades för flera räddningar (liksom senare ett mål till 9–6).

Vid ställningen 5–4 bytte KHK målvakt. Ut gick Yasminee Gluic och in kom Agnes Åseskog. Gluic hade fram tills det bytet inte noterats för en enda räddning på åtta avslut.

Målet till 8–6 för VästeråsIrsta gjordes av Amanda Sjöstrand-Hallman på sitt första avslut.

När klockan stod på 11.29 fick KHK en möjlighet att komma ifatt efter att mittnian Mia Lagumdzija välts över ända i ett anfall. En spelare i hemmalaget fick uppsöka botbänken...men det fick Mia också göra efter att ha fällt en kommentar som domarparet uppenbarligen inte uppskattade.

Spelade upp sig

Vid ställningen 11–7 till VästeråsIrsta, med matchklockan på 16.59, tog Kungälvs huvudtränare Hamed Khazrai timeout för att prata sig samman med laget.

Det, i kombination med en utvisning på Johanna Hellgren i VästeråsIrsta, gjorde att de gröntröjade sakta men säkert kunde äta sig i kapp till blott en bolls underläge i paus med 14–13.

Tongivande för KHK i första halvlek var Åsekog i mål – hon räddade hälften av avsluten – medan Mia Lagumdzija gjorde sex mål framåt varav ett på straff.

Mia tillsammans med Alma Jöhnsson var för övrigt hundraprocentiga då de satte alla sina avslut i första halvlek. De stod för två tredjedelar av sitt lags målproduktion.

Katastrofal inledning

Inledningen på den andra halvleken var dock en smärre katastrof för Kungälv som förlorade de första tio minuterna med 2–5. KHK:s två mål var en straff från Lagumdzija och ett kantmål från Rundberg.

När halva den andra halvleken hade gått ledde hemmalaget med fyra bollar och det var ett ryck som Kungälv inte kunde hämta sig ifrån. VästeråsIrsta vann till slut med 25–21.

Kommande lördag spelar KHK hemmapremiär mot Önnered.

LÄS OCKSÅ: Kungälvs HK klart för vidare cupspel – ”Bra bild av hur vi står”

LÄS OCKSÅ: Skyttedrottningen blev kvar i Kungälvs HK:s gemenskap

LÄS OCKSÅ: Sammansvetsad grupp är KHK:s nyckel till framgång

Handboll

SHE damer

VästeråsIrsta-Kungälvs HK

25–21 (14–13)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.