Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Säfsten utanför pallen: ”Samlar på fjärdeplatser”

Det blev ytterligare en fjärdeplats för Nathalie Säfsten när tempo-SM avgjordes under torsdagen.
– Det känns som att jag samlar på fjärdeplatser, säger hon efter loppet.

Nathalie Säfsten har snabbt tagit sig till Sverigetoppen i cykling. Men under torsdagens tempo-SM i Lekeryd räckte hon inte riktigt hela vägen fram till medalj. Med tiden, 46.36, var Romelandabon 45 sekunder från pallen.

– Jag har inte min bästa dag idag. Jag har helt enkelt inte mer att ge för dagen. Sen är det alltid tråkigt att inte vara att i sitt bästa slag en sådan här dag, sammanfattar hon loppet efteråt.

Fick vänta på placering

Under tempo-SM startar alla cyklister individuellt i intervaller. Därefter är det bästa tid i mål som avgör vinnaren. Det innebar att Nathalie fick vänta på sitt resultat när hon kom i mål.

Länge hade hon tredje bästa tid, men samtidigt hade inte den kanske största favoriten, Nathalie Eklund, gått i mål.

– Hade jag gjort ett bättre lopp hade det varit lite mer nervöst att vänta. Nu var jag inte jättenöjd med mitt lopp när jag kom i mål, så då blir det lite annorlunda, säger Säfsten.

– Nathalie (Eklund) var seedad sist och resten var lottade. På så sätt kan det vara lite fördel, man vet ungefär hur fort det gått för de andra. Samtidigt är hon jätteduktig så det var lite väntat att hon skulle vara högt upp idag.

Kinnekulle nästa helg

Eklund, som slutade tvåa på SM förra året, motsvarade förväntningarna. På tiden 43.50 och var hon mer än en och en halv minut snabbare än tvåan. Samtidigt puttade hon då också ner Nathalie Säfsten från pallen.

Fjärdeplatsen är Säfstens andra i SM på kort tid. Tidigare i somras slutade hon fyra på landsvägs-SM. Surt såklart, men samtidigt ett bra resultat för någon som bytte idrott från triathlon till cykling inför årets säsong.

– Ska man titta på det ur det perspektivet har jag kanske inte haft en vinter träningsmässigt som jag velat ha den. Ska jag vara lite objektiv så är det ändå bra, säger Säfsten.

Redan nästa helg är det upp på tävlingscykeln igen. Då är det dags för nästa deltävling av Sverigecupen, på Kinnekulle.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.