Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Säfsten tillbaka i Swe Cup-ledning

Efter helgens tävlingar av Swe Cup är Nathalie Säfsten återigen i ledningen.
– Det är skönt att kunna komma tillbaka efter en riktigt dålig helg, säger Säfsten.

Nathalie Säfsten är tillbaka i ledning i Swe Cup efter helgens tävlingar i Brudfjällsracet utanför Mellerud.

– Det var en väldigt rolig bana som var böljande med några längre backar. Det var utmanande och det passar ju mig och min typ av cykling, säger Säfsten.

Allt gick fel senast

Segern i tempoloppet innebär att hon återigen är tillbaka i ledningen av Swe Cup. En ledning hon tappade helgen innan (i Kinnekulle och Götene) då hon hade problem med det mesta.

– Det blev ju inte så mycket poäng då och det var den helgen jag tappade ledningen. Det mesta som kunde gå fel gick fel. Med en riktigt dålig helg i bagaget känns det väldigt kul att vända det till en bra helg nu. Det är inte alltid man lyckas med det, säger Säfsten och tillägger:

– Att gå in i en ny tävling efter en sådan helg är ju lite spännande. Det är intressant att ta med sig det man kan förändra från en sådan helg och försöka göra något konstruktivt av det.

Startade tillsammans med herrarna

Under helgens tävlingar i Brudfjället startade damerna och herrarna tillsammans.

– Det hade jag sett fram emot för det blir annan typ av lopp. Jag var laddad för att göra ett bra lopp och brukar inför loppen fokusera mer på vad jag ska göra för att så bra lopp som möjligt än själva resultatet, säger Säftsten och fortsätter:

– Det är klart att om tävlar vill man vinna, det är en del av det hela. Men efter den här helgen är jag mest nöjd med hur jag tävlade. Jag körde mer som en cyklist än som en triatlet. Det var ett steg framåt, det är det jag tar med mig mest.

Hur visade sig det i loppet nu?

– Det stora egentligen är att jag har jobbat på att vara mer avslappnad och följsam i klungan. Jag jobbar på att ”bli vän med klungan” och vänja mig vid att ligga där, säger Nathalie Säfsten.

Kan missa avslutningen

Nu dröjer det nästan en månad innan nästa deltävling, 18-19 september. Då väntar Västboloppet i Burseryd, Gislaved. Men om Nathalie Säfsten är med då vet hon inte än.

– Jag kommer eventuellt vara utomlands och tävla när de sista deltävlingarna går. Vi får se om jag kör eller inte kör. Det beror på om det blir av utomlands eller inte, säger Nathalie Säfsten.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.