Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nathalie Säfsten (i mörkblått) var fyra i SM i linjelopp i helgen. Bild: Johan Linhart
Nathalie Säfsten (i mörkblått) var fyra i SM i linjelopp i helgen. Bild: Johan Linhart

Säfsten SM-fyra i efter sekundstrid

Det var hennes första SM och åttonde linjelopp totalt. Nathalie Säfsten från Romelanda hängde med täten ända fram till mållinjen.

Nathalie Säfsten bytte på allvar från triathlon till cykel inför den här säsongen och har redan kunnat mäta sig med de bästa cyklisterna. I helgen var det SM i linjelopp, men på grund av pandemin blev det ett rätt udda cykelarrangemang. Tävlingen avgjordes efter 113 kilometer och 15 varv – på Tierps motorbana.

– Det var en platt bana. Jag gillar när det är lite mer backigt. Jag hoppas verkligen att nästa års SM inte går där. Cykel ska vara ute på en landsväg, inte på en motorbana. Det blir annorlunda på en motorbana, kurvorna är inte anpassade för cykel. Men det är jättebra att det blir en tävling. Triathlon ställde in SM, menar Nathalie Säfsten.

LÄS MER: Nathalie Säfsten tog en snabb men smärtsam väg till Sverigeeliten

Hon gav sig av förutsättningslöst och målet var att göra ett bra lopp. Startfältet var förhållandevis stort jämfört med vad Nathalie Säfsten hade tävlat mot innan.

Väl i mål var hon fyra, på samma sluttid som segraren Carin Winell från Hymer.

– Jag är nöjd med prestationen, men det är lite surt när man hamnar utanför pallen. Jag var en av de fyra som drog i från huvudklungan med tre varv kvar. Jag blev för ivrig och drog, därför blev det stumt till slut, säger Nathalie Säfsten.

– Det var kul att kunna tävla på det här sättet. Det gör att jag utvecklas. Och det här var mitt åttonde linjelopp i livet. Att då vara fyra på SM känns det bra.

Nästa vecka åker hon till Belgien för att tävla internationellt med sitt belgiska team Bingoal WB ladies. Sedan kan det bli fler SM-tävlingar i cykel.

– Cykel-SM i tempo går i augusti. Det är jag bättre på.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.