Romelanda tog klar seger mot Kode

Romelanda startade bra i matchen mot Kode på bortaplan på fredagen. Och 3–1-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 5–1 i matchen i division 5 Göteborg A herr i fotboll.

|
Kode IF förlorade mot Romelanda UF

Romelandas assiserande tränare Björn Sjösvärd tyckte så här om matchen:

– Vi står egentligen för en ganska sömnig prestation idag, men när man fått en bra start på serien så flyter det liksom på ändå ibland. Starten på andra halvlek är lite svajig, men när Kode inte lyckas få in någon mer boll så tröttnar de och vi vinner i slutändan rätt bekvämt. Tre nya friska!

Segern var Romelandas sjätte på de senaste sju matcherna.

Gästerna Romelanda startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Alfons Svensson slog till, redan i sjätte minuten.

Laget gjorde 0–2 i 25:e minuten, genom Max Harris.

Romelanda gjorde också 0–3 i slutet av första halvleken, genom Lennart Bengtsson.

Kode reducerade till 1–3 på tilläggstid i första halvleken, genom Patrik Franksson. Med nio minuter kvar att spela ökade Romelanda ledningen genom Max Harris.

1–5-målet kom i slutminuterna, i 91:a minuten, när Alfons Svensson på nytt slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1–5.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kode på elfte plats och Romelanda i serieledning.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 26 maj. Då möter Kode IF Vardar/Makedonija på Generatorsplan 19.15. Romelanda tar sig an Surte hemma 19.00.