Regerande mästarna blev för svåra för Kungälvs HK

Kungälvs HK fick under lördagen besök av obesegrade Skuru IK. En match som på förhand skulle vara tuff, och som också visade sig bli en för svår uppgift för hemmalaget. Nu väntar ett långt uppehåll innan nästa match.

|

Höstens sista SHE match spelades under lördagseftermiddagen och det bjöds på stormöte i Mimershallen. Kungälvs HK tog emot de regerande mästarna och tabelltvåan Skuru IK, ett lag som inför matchen var obesegrade hittills i år. Trots en på förhand tuff motståndare fick Kungälv, som låg på femteplats i tabellen inför dagens möte, en bra start och efter tio spelade minuter var matchen helt jämn med ställningen 4-4.

Yasminee Gluic i Kungälvsmålet storspelade tidvis och mittnian Mia Lagumdzija stod för hela fem mål i första halvlek. Stockholmslaget fick dock bättre utdelning och la sedan i en högre växel för att se till att ta kommandot över matchen. I halvtid hade Skuru IK en fyramålsledning, 11-15.

Mycket misstag och tekniska fel

Kungälv har i andra halvlek svårt att hitta nätet och har mycket tekniska fel. Skuru nyttjar det på bästa sätt och ökar på ledningen under resten av matchen. Trots perioder med bra spel från Kungälvs sida var Skuru alltid numret större och man har efter en kvart spelad in i andra halvlek en bekväm ledning på 18-25. Till slut tappar hemmalaget humöret och siffrorna rinner iväg till fördel för Skuru. Kungälv har ingen gång under andra halvlek chans att hämta igen och slutresultatet blir helt rättvist 2331 till Skuru IK.

Mia Lagumdzija gör åtta mål för Kungälv i matchen och säger att laget visste om att matchen skulle bli tuff.

– Vi hade sagt att vi inte skulle låta de lyckas med sin första och andra fas och att stoppa deras fart, något som inte vi inte gör, säger Mia Lagumdzija efter matchen.

Kungälv har även mycket tekniska fel i matchen, något som Lagumdzija tror var en anledning till förlusten.

– Vi gör ändå en helt okej match men vi förlorar på att dom straffar oss för våra tekniska fel, säger Mia Lagumdzija.

Långt uppehåll väntar

Nästa match för Kungälvs del spelas i mellandagarna och ett långt matchuppehåll väntar. Tid som laget kan använda för att förbättra saker som inte fungerat under säsongen.

– Det blir hård träning med mycket löp och gym. Vi får även försöka jobba på de saker vi inte hinner med på veckodagarna, säger Mia Lagumdzija.

Trots förlust i dagens match ligger Kungälvs HK kvar på femteplats i tabellen. Motståndarna Skuru IK går i och med vinsten upp i tabelledning.

Handboll SHE

Kungälvs HK–Skuru IK 23–31 (11–15)

Mål: Mia Lagumdzija 8, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Kristina Zubonja 3, Linnéa Rundberg 2, Madeleine Lindgren 2, Maja Fredén 2, Alma Jöhnsson, Wilma Pettersson, Marie Wall.

Bra: Yasminee Gluic, Mia Lagumdzija, Alma Jöhnsson