Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Regen är ny lagkapten i Kungälvs HK. Bild: Niklas Ohlson
Alexander Regen är ny lagkapten i Kungälvs HK. Bild: Niklas Ohlson

Regen vill regera i mittsexans rike

En gång var Visby Gute ett lag att räkna med i handbollseliten. Nu är gotlänningarna i trean, men en av klubbens talanger tog färjan till fastlandet och hamnade till slut som lagkapten i Kungälvs HK. Alexander Regen leder ett laddat gäng.

Daniel Wester drog med flickvännen och handbollsstjärnan Linnéa Pettersson till Tyskland. Då uppstod ett tomrum både på och utanför plan i Kungälvs HK. Mittsexan Alexander Regen, som värvades in från Alingsås inför förra säsongen, är ny lagkapten.

– Daniel Wester är ett tungt tapp. Wester är en pådrivare och tar ansvar. Klart att vi saknar honom. Det är stora skor att fylla efter honom, men vi är många som får fylla dem. Det handlar om att vara en pådrivare, sprida energi på rätt sätt och ställa krav, säger Alexander Regen.

– Vi har också fått in bra spelare, som Emil Bramming på kanten, Simon Thorbjörnsson, Hannes Rybo och Henrik Rhåsson. Det kommer att gå undan även i år., lovar han.

Kraftpaket på linjen

Alexander Regen fick sin skolning vid handbollsgymnasiet i Alingsås, innan han bytte till KHK. Förra säsongen tog han tidigt en startplats och fick mycket speltid på den bökiga och fysiskt krävande positionen som mittsexa.

– Det var en bra säsong sett till helheten, men vi var inte nöjda i slutändan. Vi förlorade tre raka mot Önnered i kvalet. Vi var en bra grupp som gjorde många bra matcher, men som drabbades av en del coronastrul, säger 21-åringen och fortsätter:

– Vi tar med oss det som var bra, fast får börja springa mer, få bättre träff på våra kontringar och försvarsspel. Där kan vi lyfta oss. Under försäsongen har vi försökt spela ihop laget igen och få in de nya spelarna i sättet att spela handboll. Vi har jobbat med vårt anfallsspel för att få till en helhet i det.

KHK har matchat mot flera lag från handbollsligan inför seriestarten. Det har inte gett så många segrar, även om de tvålade till Sävehof, men desto mer erfarenhet. På lördag väntar OV Helsingborg i premiären, ett lag som kommer från handbollsligan och som har rustat inför säsongen.

LÄS MER: Kungälv besegrade svenska mästarna: ”Vi gör det jättebra utifrån våra förutsättningar”

LÄS MER: Ojämnt KHK föll i premiären

– Vi känns som ett laddat gäng som vet vad vi vill. Det är jäkligt bra stämning i gruppen. Vi har ett bra lag med bra spelare som vill utvecklas. Det har varit bra att möta lag som på pappret är bättre, även om det alltid är roligare att vinna. Någonstans vill vi också bli bättre, tycker Alexander Regen.

LÄS MER: Mästarens återkomst i Kungälvs HK – lika stort som landslaget

Kungälvs HK

Handboll

Allsvenskan herr

Hemmaplan: Mimershallen.

Dräkter: Gröna tröjor, svarta byxor, vita strumpor.

Tränare: Pontus Ward Wiklund, Tobias Pettersson (assisterande).

Nya spelare: Hannes Rybo (Anderstorp), Henrik Råsson (Sävehof), Simon Thorbjörnsson (Kärra), Isak Hane (kom från Alingsås i vintras, först på lån, nu permanent i KHK), Emil Bramming (Høj). Simon Örtelind (kom från Torslanda inför förra säsongen, men blev långtidsskadad innan allsvenskan hann dra i gång. Ses som ett nyförvärv).

Förluster: Daniel Wester (klubb ej klar), Andreas Skoglund (Kärra), Andreas Franz (slutar), Jesper Filén (Alingsås HK).

Placering 2020/21: 4:a i allsvenskan.

Premiärmatcher: OV Helsingborg (hemma 18 september), Anderstorps SK (borta 26 september).

Tränarkommentar: ”Det är många nya ansikten som ska komma in i helheten. Det gäller att få till det från början. Vi vill vara med i toppen och det är åtta lag som slåss om att komma i topp fyra. Det blir tufft, men vi gillar utmaningar. Alexander Regen började att göra avtryck förra säsongen, nu får han ta större ansvar och bidra med det han är bra på. Det är en kämpe som blir bättre och bättre för varje gång han är här (på träningen)” säger Pontus Ward Wiklund.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.