Fabian Andersson och Joakim Thornberg firar sitt samspel och mål.
Fabian Andersson och Joakim Thornberg firar sitt samspel och mål. Bild: Linus Olsson

Randigt jubel i efterlängtat derby

Ytterby rullade på som de gjort i tre år och tre divisioner. Det blev ett segerrecept även mot IK Kongahälla.
– Känns skönt att var bäst i Kungälv nu efter några tuffa år, säger Joakim Thornberg, ett mål och en assist för Ytterby.

ANNONS
|

Derbyts första 45 minuter var en njutning för Ytterby-anhängare. Och en mardröm för den som har dragning åt Kongahälla. Det var ett spelskickligt Ytterbys lekstuga med det fysiskt tuffa IKK.

–I första halvlek var det ganska överlägset. Kongahälla försökte bara slå långt och få fasta situationer. Och sparka ner oss hela matchen och få oss på dåligt humör. Sedan klagade på att vi gnäller när vi får smällar, tycker Yttern-yttern Fabian Andersson, som själv fick känna på en spark bakifrån.

Fabian Andersson i förarbetet till 1–0.
Fabian Andersson i förarbetet till 1–0. Bild: Linus Olsson

Vi fick se ett snyggt väggspel mellan bröderna Victor och Fabian Andersson, där Victor klackade till Fabian som stack runt på kanten, tog sig in i straffområdet och drog på ett skott som mål som Theodor Ferm i Kongahällas mål fick lämna retur på. Där fanns måltjuven Joakim Thornberg och kunde dunka in ettan.

ANNONS

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – IK Kongahälla 2–0 (2–0)

Mål: 1–0 Joakim Thornberg (19), 2–0 Tim Stolt Hermansson (32).

Bra: Bröderna Victor och Fabian Andersson, samt Joakim Thornberg stack ut i ett bra lagarbete hos Ytterby. I Kongahälla var Carl Gustafssons inhopp en injektion. Arvin Shojaee hade flera fina löpningar i andra halvlek.

En stund senare chippade samme Thornberg fram bollen till Tim Stolt Hermansson, som kallt satte tvåan. Joakim Thornberg hade också en frispark i ribban.

Joakim Thornberg drar en frispark i ribban.
Joakim Thornberg drar en frispark i ribban. Bild: Linus Olsson

– Första halvlek är hur bra som helst. Det är där vi vinner matchen. Vi är först i varje situation och de drar bara på sig frisparkar. Vi är här, det var inte de. Vårt passningsspel var riktigt bra, sedan finns det alltid dalar i ett passningsspel. I andra halvlek går vi ut och spelar av, säger Joakim Thornberg.

Tim Stolt Hermansson firar sitt mål.
Tim Stolt Hermansson firar sitt mål. Bild: Linus Olsson

Han fick en en timme, innan en smäll på foten som har krånglat tidigare stoppade mer spel. Thornberg kunde se hur Kongahälla lyfte upp spelet i andra halvlek, utan att få till några avslut.

– Första matchen, det är bara bygga på. Vi ska inte vara bäst nu, vi ska vara bäst i slutet av säsongen, tycker Joakim Thornberg.

Fabian Andersson är på samma linje:

– Det känns bra, tror det kommer gå bra för oss. Vi har en bra kemi, säger han.

ANNONS