Daniel Alexandersson till höger gjorde ett äkta hattrick – tre mål i rad i samma halvlek – när hans Ytterby IS vann lördagens bortakamp mot Kortedala med 5–0.
Daniel Alexandersson till höger gjorde ett äkta hattrick – tre mål i rad i samma halvlek – när hans Ytterby IS vann lördagens bortakamp mot Kortedala med 5–0. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Proppen ur för Ytterby IS - Alexanderson tremålsskytt efter seger 5–0

Direkt efter matchen satte Robert Tartagni sig i bilen för att resa till Trelleborg och en stundande bröllopsmiddag. Ytterbys huvudtränare lär anlända med glatt humör. Det gör man om man som han fått se sitt lag vinna med 5–0.

ANNONS
|

Tartagnis omdöme om matchen i division 3 mellersta Götaland är lätt att förstå.

– Det var verkligen proppen ur för oss, säger han.

Samtliga fem mål föll i den andra halvleken efter först ett tvättäkta hattrick av Daniel Alexandersson och sedan två mål av inbytte Lukas Ekdahl.

Vad hände i andra halvlek jämfört med första halvlek – förutom målen?

– Vi får först en straff som är helt korrekt dömd. Efter det tvingas Kortedala ändra och ”kliva på” mer efter att tidigare ha legat ganska lågt med laget, säger Tartagni.

– I kombination med att vi får utdelning på våra chanser rinner det på. Mot slutet ger de mer eller mindre upp – på 4–0 och 5–0 är vi i princip fyra mot en och tre mot en, säger han.

ANNONS

– I den förra omgången spelade de mot Tölö. Då stod det 0–1 efter en timme innan det rann på till 5–0 där med.

Seriekollegan IK Kongahälla spelade också match under lördagen. Hemma på Kongevi besegrade men gästande Hestrafors med 1–0 efter mål av Iset Thoma Hajrizaj efter 15 minuter.

Noterbart var att kampen sågs av cirka 40 personer medan antalet närvarande på dammatchen några timmar tidigare mellan Kongahälla/Kungälv och IFK Göteborg enligt uppgift var 180.

Ytterby ligger trea i herrarnas division 3-serie, Kongahälla är femma.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

Kortedala IF –Ytterby IS 0–5 (0–0)

Målskyttar YIS: Daniel Alexandersson 3 och Lukas Ekdahl 2.

IK Kongahälla – Herstrafors 1–0 (1–0)

Målskytt IKK: Iset Thoma Hajrizaj.

ANNONS