Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Positivt resultat och ny logga för IFK Kungälv

Under onsdagens årsmöte presenterade IFK Kungälv ett nytt klubbmärke och ett positivt resultat på 1,1 miljon.
– Nu är vi ytterst nära att bli skuldfria, säger IFK Kungälvs omvalde ordförande Ola Dagliden.

Under onsdagskvällen hade IFK Kungälv årsmöte. Där presenterade klubben ett positivt resultat på 1,1 miljon. Ett resultat som innebär att klubben tar ytterligare ett steg mot att vara skuldfria.

– Vi gick in i säsongen med ett negativt eget kapital på 1 362 000. Nu har vi betat av de skulderna så vi har bara 233 000 kvar i negativt eget kapital. Så nu är vi ytterst nära att bli skuldfria, säger klubbens ordförande Ola Dagliden och fortsätter:

– Nu ska vi vara ödmjuka och inte se att vi kan luta oss tillbaka. Det är ett enormt tufft arbete som vi måste fortsätta med. Det behövs i alla fall ytterligare ett överskott den här säsongen, vi är ödmjuka för att det är långt ifrån klart men vi är en bra bit på vägen.

Ett steg närmare elitserien

Om klubben blir skuldfri innebär det att man kan få den elitlicens som krävs för spel i Elitserien.

– Vi har fått ett förhandsutlåtande från licensnämnden att om den prognos vi gav dem i mars skulle stämma så ser utsikterna goda för elitlicens, säger Dagliden.

– Nu är planen att gå upp till elitserien inom tre år. Men vi har gått framåt enormt mycket ekonomiskt, sportslig och på marknadssidan.

LÄS MER: IFK Kungälvs fall och uppgång – fem år sedan kraschen

Flickverksamhet i vinter

Ola Dagliden berättar att det ligger mycket arbete och engagemang bakom sparandet.

– Sen har vi haft en fortsatt stram kostnadskontroll. Spelarna har accepterat en låg ersättningsmodell. Vi har fortsatt hålla kostnaderna på samma låga nivåer som tidigare, säger han.

LÄS MER: Dagen då lönen slutade komma – IFK-ikonen om krisen och comebacken

I vintras hade IFK Kungälv planer på att starta igång en flickverksamhet, men det blev aldrig av. Under onsdagens årsmöte sades att man skulle göra det i vinter istället.

– Vi har en uttalad plan att vi ska vara en förening både tjejer och killar. Det har inte riktigt kommit igång än men det är tanken framåt. Vi ska göra det i vinter, säger Ola Dagliden.

LÄS MER: Fansen firade – sedan föll allt ihop

Ny logga

Ytterligare en nyhet som presenterades på årsmötet var den uppdaterade grafiska modellen och en uppdaterad logga för IFK Kungälv. Den nya loggan kommer vara blå, med en annan form på stjärnan och nytt typsnitt.

– Det började med att vi tittade på problemen med det gamla klubbmärket. Där var färgen fel, den gick mer åt lila. Där har det inte varit helt hundra, vi har haft en viss blå på matchtröjan och en annan blå på träningströjan, säger marknadschef Patrik Sunnanängs och fortsätter:

– Sen upptäcktes bland annat att loggan inte var symmetrisk och ett F:et var avkapat. Stjärnan följde inte heller de riktlinjer som finns för kamratföreningar, den var lite för smal. Sedan är det en del av att modernisera för den digitala verkligheten. Den här versionen är lite renare och enklare att använda helt enkelt.

Nästa del av varumärkesutvecklingen är att ta fram en slogan för klubben. Det kommer presenteras senare i höst.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.