Pontus Wernbloom samlar in pengar för Drottning Silvias barnsjukhus

Pontus Wernbloom, 36, satt hemma och funderade. Då kom idén om att dra igång en insamling för Drottning Silvias barnsjukhus. En insamling som redan samlat in stora belopp.
– Varje krona är guld värd för dem, säger han.

ANNONS
|

Flera gånger under sin fotbollskarriär har IK Kongahälla-sonen Pontus Wernbloom varit hos Drottning Silvias barnsjukhus. Både med IFK Göteborg men även gjort liknande besök som landslagsspelare.

Varje besök rörde honom djupt.

– Det är ju varje förälders värsta farhåga att överleva sitt barn. Även innan jag själv fick barn var det här ju besök som man verkligen fick perspektiv av. Man går ju sönder när man är där och vet att det kan drabba vem som helst, säger han.

Nyligen började en idé växa.

Efter ett samtal med vännen Palle Stenberg som även är ordförande i Insamlingsstiftelsen drog Pontus Wernbloom igång en egen insamling till förmån för just Drottning Silvias barnsjukhus.

ANNONS

– Det går jäkligt bra redan! Vi har primärt riktat is oss på företag och har ett 30-tal med redan. Jag ringer till folk jag känner och nästan alla är med. Sedan har vi privatpersoner också som är med, säger han.

Privatpersonernas del är redan uppe i 83 000 kronor.

Mer ska det dessutom bli.

– Vi siktar på långt över det och har långt över det på företagssidan. Sedan vill vi inte gå ut med summor nu utan vill vänta till på julafton, säger Wernbloom och fortsätter:

– Vi har ju auktioner igång för fotbollströjor som jag fått av mina polare som spelat. Där är vi uppe i 30-40 000 kronor redan och det är otroligt hur hjälpsamma alla är. Vi har ju även stora plattformar och det är bra att vi kan använda dessa.

Hoppas på stora pengar: ”Varje krona är guld värd”

Idén att låta gamla spelarkompisar ge sina tröjor till en auktion kom genom landslagsspelaren, Emil Holm.

– Han ringde mig efter matchen mot Mexiko och sa att han hade en tröja över som vi kunde auktionera ut. Där var där det började och sedan har folk kastat in sina tröjor som legat hemma och släpat. Nu får folk en chans att köpa en fin julklapp till sig själv eller någon annan och samtidigt skänka pengar till ett bra ändamål. Under julen har vi alla ju en tendens att vara lite snällare dessutom, säger Wernbloom.

Varför drog du igång det här?

– Även om de har bra förutsättningar så vill jag att de ska ha det ännu bättre. Varje krona är guld värd för dem där uppe och det var därför jag ville dra igång det här. Nu har det tagit fart som satan och någon gång ska man ju göra något gott i livet också.

Här är insamlingen till Drottning Silvias barnsjukhus.

LÄS MER:Pontus Wernbloom tillbaka hos sin moderklubb IK Kongahälla

LÄS MER:Pontus Wernbloom fick se sitt gamla lag kryssa i målrikt ödesderby inför storpublik

LÄS MER:Pontus Wernbloom avslutar karriären – tvingas till operation

ANNONS