Poängmaskinen Kungälvs HK redo för poplaget – Khazrai kvar som tränare

Kungälvs HK:s förlustfria svit i SHE fortsätter. Det gör också tränaren Hamed Khazrai, som har förlängt kontraktet över 2023/24. Nu väntar ett spännande dubbelmöte med säsongens överraskning.

ANNONS

Skara har tidigare inte varit någon önskemotståndare för Kungälvs HK. Det har repat sig med tiden och rutinen. I tisdags var det helt jämnt i tio minuter, sedan stack KHK från hade flera bollars försprång resten av matchen. Kungälv vann med stabila 27–23, mycket tack vara bra målvaktsspel från Agnes Åseskog, som också firade sin 20-årsdag den kvällen – grattis!

– Agnes tar har tagit fina kliv i sitt spel. Hon är väldigt påläst, säker och trygg i sig. Samtidigt har Yasminee (Gluic) också gjort det bra. De kompletterar varandra …även om de själva aldrig är nöjda, säger tränaren Hamed Khazrai.

ANNONS

KHK har en seger och två oavgjorda på de tre senaste matcherna och har inte förlorat sedan 8 oktober.

– Vi har haft tre tuffa matcher (Höör, Lugi och Skara). Ser vi i backspegeln kunde det ha gått åt ett annat håll, men vi har en mental styrka i gruppen. Vi är ett bra lag och vet vad vi håller på med.

Hamed Khazrai förlängde i veckan sitt kontrakt med KHK dam.

– Ganska enkelt beslut. Jag är inte färdig med laget eller klubben överlag. Och Kungälv vill ha kontinuitet. Det finns ytterligare potential i gruppen, vi vill visa att fjärdeplatsen förra säsongen inte var en tillfällighe. Vi vill utmana topp fyra. Det kanske inte blir den här säsongen, men vi ska vara närmare toppen än nedåt.

Nu väntar dubbelmöte med serietrean Skövde, borta och hemma, 26 och 29 december.

– Skövde är årets poplag och har gjort en fantastisk höstsäsong. De är enormt duktiga och har en stabilitet jag inte har sett på länge i Skövde. Det blir två roliga matcher.

Handboll

SHE dam

Kungälvs HK – Skara HF 27–23 (15–9)

Mål: Mia Lagumdzija 8, Madeleine Lindgren 5, Maja Fredén 3, Wilma Pettersson 3, Elin Cindric 3, Kristina Zubonja 2, Alma Jöhnsson 2, Linnéa Rundberg.

Publik: 248.

LÄS MER:Kungälvs HK:s skrällpoäng mot forna mästarlaget – Mia i makalös målform

ANNONS