Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redan 14 augusti kan Wilma Pettersson få jubla igen när Kungälv möter Kungsängen i Svenska Cupen.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Redan 14 augusti kan Wilma Pettersson få jubla igen när Kungälv möter Kungsängen i Svenska Cupen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Pettersson är tillbaka: ”Otroligt taggad”

Wilma Pettersson är återställd från skadan och blickar fram mot en annorlunda försäsong.
– Det är skönt med lite semester, men jag är otroligt taggad att dra igång igen, säger hon.

Det var i matchen mot Sävehof i mitten av januari som oturen var framme och KHKs Wilma Pettersson slog armbågen ur led. En skada som innebar att hon missade resterande del av säsongen och fick följa laget från sidan.

– Nu är jag fullt frisk och har varit det sedan i maj. Det känns jättebra att vara tillbaka, säger Wilma Pettersson.

– Känslan är den samma som inför en vanlig säsong. Det jobbiga med skadan är ju tråkigt att inte vara med, man missar det man vill göra. Det är tråkigt att bara vara nere i gymmet när man egentligen vill vara med på plan.

Svenska cupen i augusti

I måndags inledde Kungälv sin försäsong. En försäsong som kommer ha lite annorlunda upplägg. Nytt för i år är att laget ska spela Svenska cupen innan serien drar igång.

– Det känns jätteroligt. Sen är det klart att för oss som inte är ett topplag kanske de bli lite svårare, säger Kungälvskaptenen och fortsätter:

– Det kommer bli annorlunda mot att spela träningsmatcher på försäsongen. Och det kanske blir det svårt att ställa om att vara på banan redan i augusti. Men jag tror det bara är positivt för seriepremiären.

Första matchen är mot Kungsängens SK fjortonde augusti. Därefter väntar matcher mot både Önnereds HK och IFK Kristianstad innan eventuellt slutspel.

– Vi har fått en ganska tacksam lottning. Vi har Önnered och två lag från division 1. Sen ska vi ju vinna matcherna också. Det blir en annan belastning än tidigare år, men det tycker jag att vi ska klara av.

Ser framemot publiken

Till hösten ser det ut som att publik återigen kommer kunna välkomnas in i Mimershallen.

– Det ska bli jättejätteroligt. Nu spelade inte jag sista halvåret men det är klart att det ska bli otroligt roligt och att det ger en extra dimension.

– Sen är det klart att man har anpassat sig till att spela utan publik. Det är fortfarande samma sport och samma regler. Jag trodde det skulle vara större skillnad utan publik. Men det kommer nog kännas konstigt nu i början när det är mycket folk igen.

Något mål för säsongen har laget inte hunnit sätta när Kungälvsposten pratar med Wilma. Men klart är att kaptenen i alla fall hoppas på en bättre säsong än förra, då Kungälv missade slutspel.

– Vi vill göra det så bra som möjligt. Det är klart att jag vill att vi ska vara bättre än förra året. Jag tycker vi känns väldigt spännande och har en spännande trupp, säger Pettersson och tillägger:

– Sedan är det är svårt att säga var vi står någonstans. Men jag tror att vi har alla förutsättningar för att göra en fin säsong.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.