Patrik Sunnanängs är spelare men också marknadschef i IFK Kungälv. I samband med fredagskvällens Jontefondsmatch på Skarpe Nord hoppas han på att en stor publik ska kunna samla in 150 000 kronor samt att laget ska ta två poäng.
Patrik Sunnanängs är spelare men också marknadschef i IFK Kungälv. I samband med fredagskvällens Jontefondsmatch på Skarpe Nord hoppas han på att en stor publik ska kunna samla in 150 000 kronor samt att laget ska ta två poäng. Bild: Linus Olsson

Pengar och poäng är målen med Jontefondsmatchen – vill nå 150 000 kronor

Med en förhoppning om en stor publik på kanske tusen personer på Skarpe Nord ska fredagskvällens Jontefondsmatch kunna ge ett väsentligt ekonomiskt bidrag men också två poäng när IFK Kungälv tar emot Boltic i bandyallsvenskan.

ANNONS
|

Patrik Sunnanängs fyller i kampen om pengar och poäng två roller: marknadschef i klubben men också spelare.

– Från början är det ju en klassisk tvåkronasmatch där sponsorer bjuder på fri entré. De här är en vidareutveckling av det konceptet där vi tillsammans med Jontefonden samlar in pengar, säger Sunnanängs.

– Vi har fri entré, som supportrar och sponsorer bjuder på, där en tredjedel av intäkterna går till direkt Jontefonden, säger han.

– I år är det en specifik insamling till ett ungdomsläger lokalt i Kungälv för transplanterade barn. De ska kunna träffa varandra och dela erfarenheter.

Mål på 150 000 kronor

IFK har satt upp en ekonomisk målsättning med Jontefondsmatchen på 150 000 kronor.

ANNONS

– Det tror vi väl att vi inte riktigt kommer att nå. Tidigare år har vi väl skrapat ihop över 100 000 kronor, så vi hoppas att vi ska kunna landa där någonstans, säger han.

Vad ligger summan på nu (läs: onsdag lunch)?

– En bit över 60 000 kronor. Då har en vi en del auktioner av matchtröjor kvar. Vi kommer att spela i specialframtagna orangea Jontefondströjor, säger Sunnanängs.

– Vi satsar på en liknande summa som tidigare år, säger han som hoppas på en publiksiffra på över tusen personer på Skarpe Nord.

–Det är väl rimligt och det är också målet.

Fysiskt inte där

Målet för laget är att mot gästande Boltic från Karlstad ta poäng. Efter en bra inledning och fortsättning på bandyallsvenskan hamnade IFK i en svacka med fyra raka förluster. Trenden bröts med bortasegern i söndags mot tabelljumbon Västanfors med 5–3.

IFK har tappat mark i tabellen men är samtidigt det lag som med 18 kamper har spelat minst antal matcher. Chansen finns att nå kval uppåt.

– Det finns en teoretisk chans till det och vi måste gå ju gå rent. Vi har haft en extremt speciell säsong; jag har väl aldrig varit med om något liknande, säger Sunnanängs.

– Den enkla förklaringen är att vi har spelat väldigt få matcher och haft utbrott av corona och influensa och ingen is på Skarpe Nord inför den förra uppladdningsveckan. Vi har knappt tränat med fullt lag över tid sedan november eller mitten av december, säger han.

– Någonstans kommer det väl ikapp en. När vi analyserar matcherna är vi inte riktigt där fysiskt för att kunna driva spel över hela matcherna.

ANNONS