Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta blev uttagen till att springa 10 000 meter i OS i torsdags. I lördags klarade hon även kvalgränsen för 5 000 meter. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Meraf Bahta blev uttagen till att springa 10 000 meter i OS i torsdags. I lördags klarade hon även kvalgränsen för 5 000 meter. Bild: SIMON HASTEGÅRD

OS-klar i torsdags – nu är nästa kvalgräns passerad

I torsdags blev det klart att Meraf Bahta får åka till OS i Tokyo och springa 10 000 meter. I lördags kom hon även under OS-kvalgränsen på 5 000 meter.

Meraf Bahta har verkligen visat att hon är tillbaka på allvar OS-året 2021. I maj krossade hon OS-kvalgränsen och satte nytt svenskt rekord på sträckan. Men det skulle dröja ända till i torsdags innan SOK gav Meraf Bahta klartecken att att resa till OS i Tokyo.

Vid ett lopp i franska Nice i lördags visade hon att formen sitter i även på 5 000 meter. Hon slutade femma på tiden 15:08.92, en dryg sekund under OS-kvalgränsen. Det var hennes tredje bästa lopp i karriären och den bästa tiden på fem år, även om det är en bit kvar till Merafs svenska rekord på 14:49.95 från 2016.

– Det kändes bra och skönt att klara gränsen! Kanske inte det bästa taktiska loppet men det blir sakta bättre och bättre. Jag vill springa ännu snabbare i nästa lopp, säger Meraf Bahta till friidrott.se.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.