Olivers drömmål för Kareby IS blev en viral fullträff – se klippet med tv-kommentatorn

Karebys måltjuv Oliver Johansson fick sitt livs träff – målet blev en viral succé.

ANNONS

Kareby IS A-lag går som tåget i upptakten av division 6B. Det har blivit fyra raka segrar, senast var det Hälsö som fick känna på vinnarmentaliteten på Kareby hed (4–0 till KIS). Fast det är inte just lagets framfart som fått ett eget liv, utan det är Oliver Johansson 1–0 mål i 17:e minuten. Ett riktigt once in a life time-mål rätt upp i krysset.

– Jag stod bortvänd mot mål, vände och drämde till på volley. Jag blev chockad när jag såg att den gick in mot krysset. Sedan kom alla (lagkamrater) och höll fast mig. Jag förstod inte riktigt vad som hände, säger Oliver Johansson. 17-årig lirare som till vardags håller till på fotbollsprofilen vid Mimers hus gymnasium.

Han gjorde sedan ett mål till strax innan paus.

– Jag är anfallare, en striker som är stark och stabil, så det blir en del mål, men de ser inte alltid så snygga ut.

Som tur är var det en i publiken som filmade kanonen och lade ute den på sociala medier, där den har blivit en viral succé. Klippet har också förärats med fotbollskommentatorn Niklas Holmgrens speaker.

– Det var målvakten Fredrik Eriksen som skickade klippet till honom för att få en reaktion.

Hur ser du på Karebys lag i år?

– Vi är ett ungt lag och har börjat väldigt starkt. Jag hoppas att vi kan fortsätta med det. Vi har spelat med varandra i väldigt många år och tränat mycket under försäsongen. Jag gör mitt tredje år i A-truppen, men det var först förra året jag började spela mer med laget.

ANNONS