Ojämnt KHK föll i premiären

Kungälv HK fick en tung start på säsongen och svenska cupen. Trots starka perioder föll laget med 30–34 borta mot Amo HK.

ANNONS

Kungälv HK:s herrar fick en tuff inledning på tävlingssäsongen när laget gästade Amo HK under onsdagskvällen. Trots fina perioder i matchen blev det hemmalaget som gick segrande med 34–30.

– När vi är bra så är vi bra, och när vi är dåliga så är vi riktigt dåliga. Det är väl känslan att vi inte kan hålla oss till helheten över en längre tid. Det behöver vi jobba med, säger tränare Pontus Ward Wiklund efter matchen.

Varje match i svenska cupen inleds med en shoot-out (frilägesstraffar). Där får laget i lägst serie tre chanser att göra mål innan matchen drar igång. Eftersom Kungälv och Amo båda tillhör samma serie fick lagen tre shoot-out chanser var.

Kungälv satte sina tre försök medan Amo endast lyckades med två. Det innebar att KHK inledde matchen med 3–2-ledning.

Men halvleken som följde blev tung för Kungälv. Hemmalaget tog kommandot om målskyttet och hade efter tre minuter kvitterat matchen till 4–4. När Amo sedan gjorde 5–4 släppte laget inte ledningen. En ledning som till paus hade ökat till 18–12.

– Vi gör alldeles för mycket tekniska fel. Jag tror vi har nio kontringar mot oss i första halvlek, säger Ward Wiklund och fortsätter:

– Sen börjar vi jättebra i andra halvlek och håller oss till det vi ska göra. Men sen blir det tekniska fel som gör att det glider ifrån. Sen har vi en bra period igen, men det gäller att korta ner de dåliga perioderna och kunna mala på det vi är bra på.

I den andra halvlek tog Kungälv igen fem mål och efter 13 minuter gjorde Adam Jöhnsson 22–23. Men återigen kom en sämre period för KHK och istället för kvittering rann hemmalaget ifrån igen.

Slutresultatet 34–30 innebär att KHK inleder gruppspelet i svenska cupen med förlust. I nästa match väntar HK Torslanda innan laget avslutar gruppspelet hemma mot IK Sävehof.

– För att gå vidare måste vinna de matcher som är kvar, säger Pontus Ward Wiklund.

Jöhnsson till AHK efter säsongen

Tidigare i veckan stod det klart att Adam Jöhnsson lämnar KHK när hans kontrakt går ut efter säsongen. Ny klubbadress blir Alingsås HK.

– Han fick ett förslag som han gärna ville ta. Då tycker jag han ska ta den chansen. Det är roligt att våra spelare kan få komma till sådana fina klubbar. De ligger ju i toppen och det gör inte vi än. Man får inse sin plats i hierarkin så det är bara roligt, säger KHK:s sportchef Christoffer Persson.

Handboll

Svenska cupen

Amo HK – Kungälv HK 34–30

Målskyttar Kungälv: Henrik Rhåsson 5, Emil Lenartsson 5, Alexander Regen 5, Simon Örtelind 4, Hannes Rybo 4, Adam Jöhnsson 2, Isak Hane 2, Emil Bramming 2, Sebastian Wiik 1.

ANNONS