Karebys tränare, Morten Eriksen, Jenny Persson och Ulrik Gustafsson, såg laget ta sin första poäng i division 6 på 18 år.
Karebys tränare, Morten Eriksen, Jenny Persson och Ulrik Gustafsson, såg laget ta sin första poäng i division 6 på 18 år. Bild: Niklas Ohlson

Oavgjort i Karebys återkomst

Det har gått 18 år sedan laget senast spelade i division 6. Men efter 1–1 mot Hjuviks AIK plockar Kareby IS återigen poäng i sexan.

ANNONS
|

Under måndagskvällen var Kareby tillbaka i division 6 igen efter 18 år. Kareby låg visserligen i sexan 2009. Då tillhörde laget Bohusläns seriesystem, och division 6 var den lägsta. Men i år är laget tillbaka i division 6 på riktigt och tog under måndagen sin första poäng.

För motståndet stod Hjuviks AIK, på en plan som tränare Morten Eriksen beskriver som en åker.

– Det var en gräsplan som såg ut mer som en åker än fotbollsplan. Det blev en trevlig gammaldags ”brunkarmatch”. Men så är det ibland, säger Karebys tränare Morten Eriksen och tillägger:

– Då är det inte lätt att möta 35-åriga rutinerade gubbar som vet precis hur de ska spela.

ANNONS

Matchen då? Den blev jämn även om det rutinerade hemmalaget tog ledningen.

– Vi har det spelet som finns på plan, men chansmässigt var det ganska jämnt. Vi missar de lägen vi får och de sätter sitt, säger Eriksen.

I den andra halvleken kunde KIS jobba sig in i matchen och till sist var det Harry Bisschop Ottosson som gjorde Karebys mål. Ett mål som innebar 1–1 och en poäng till Kareby IS.

– Det är inte lätt att möta ett gäng med mycket rutin och har spelat i högre nivåer. Det spelar ingen roll om de är avdankade, de är duktiga och rutinerade, säger Morten Eriksen.

– Vi är nöjda i efterhand men så som matchen utvecklade sig kanske borde vunnit och det får man ta lärdom av. Men det är kul att vara igång igen.

Fotboll

Division 6b herr

Hjuvik – Kareby IS 1–1 (1–0)

Målskytt Kareby: Harry Bisschop Ottosson

ANNONS