Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Oavgjort för Marstrand i historisk premiär

Marstrand BK har klarat av sin första match men får vänta på första segern. I lagets första match någonsin blev det oavgjort, 3–3, mot Brämaregårdens FC.

Det var inte bara seriepremiär i division 7 under söndagseftermiddagen. För Marstrands BK var det första matchen någonsin. Slutresultatet, 3–3 mot Brämaregårdens FC, innebär att Marstrands BK har tagit sin första poäng i seriesystemen.

– Det var stort med premiär och det var roligt att det var sådan händelserik match, men det är tråkigt att det inte blev en seger, säger MBK:s Olle Tilgman och fortsätter:

– Det är ju första riktiga matchen tillsammans, så allt kanske inte sitter till hundra procent än men det kommer.

Lagen följdes genom matchen

Marstrand och Brämaregården följdes åt genom matchen. Marstrands första mål någonsin gjordes av Hugo Fransson. Därefter kvitterade Brämaregården innan Erik Tilgman återigen gav MBK ledningen. En ledning som kvitterades precis innan paus.

Armin Rezaei Estabragh gjorde Marstrands tredje mål med cirka 20 minuter kvar. Men återigen skulle gästerna kvittera, 3–3 blev också slutresultatet i matchen.

– Vi har lite otur på två av deras mål. De gör ett mål där vi tappar markering på hörna och ett mål som kunde varit offside. Vi får ligga i och inte tappa fokus på samma sätt framöver, säger Tilgman.

– Det var en händelserik match och det är alltid roligt. Men vi måste fortsätta bygga på kemin i laget. Med tanke på att det var första tävlingsmatchen tillsammans var det lite svårt att hitta varandra ibland.

Spelande tränare

Olle Tilgman är mittback i laget, men också tränare och lagledare för laget som inte har någon annan tränare ännu. Inför årets säsong har laget tränat en till två gånger i veckan under drygt ett halvår.

– Det har varit lång försäsong med tanke på corona som satt stopp för allt men det är skönt att vara igång. Det är det här vi längtat efter och det är att spela match vi vill göra och förhoppningsvis kan vi vinna nästa, säger Tilgman.

Ny chans nästa vecka

Matchen spelades på Yttern, där Marstrands BK kommer spela sina hemmamatcher under hösten.

– Det kändes bra, det är roligt att spela på gräs det föredrar vi. Det är en bra plan. Det var en del publik också. Föräldrar, vänner och Marstrandsbor som kom och kollade. Det var roligt att det var så många som kom, säger Olle Tilgman.

Nästa vecka fortsätter jakten på den historiska första segern när Geesguud UF kommer till Yttern på söndagen.

Fotboll

Division 7C herr

Marstrands BK – Brämaregårdens FC 3–3 (2–2)

Målskyttar: Hugo Fransson, Erik Tilgman, Armin Rezaei Estabragh.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.