Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ny chans för Romelanda efter vårens förlust

Vårsäsongens enda match blev en rejäl förlust för Romelanda UF. Nu tar laget nya tag och hoppas kunna starta höstsäsongen med poäng.

Innan sommaren spelade RUF sin första match i division 4 på fem år. Den slutade med förlust 0–6 mot IK Zenith. På fredagskvällen återupptar Romelanda säsongen när Gårda BK besöker Romevi.

– Det blir lite spännande nu igen. Vi får se hur vi har skött sommarträningen och sådana grejer nu, säger lagets tränare Anders Carlsbogård och fortsätter:

– Det var en rejäl förlust vi åkte på i våras. Zenith var ju bra, de slog Komarken sen också så de blir nog att räkna med.

LÄS MER: Tillbaks i fyran efter fem år – sex bollar i baken för RUF

Under höstsäsongen återstår tio matcher för RUF. Utan några poäng från i våras kan de första matcherna bli viktiga för nykomlingarna..

– Det kommer bli tufft för oss men vi kommer se till att vi är med från start och inte ge motståndarna några lätta mål i början av matcherna. Vi kommer få kriga för poängen, säger Carlsbogård och fortsättter:

– Vi får ta en match i taget det är bara det som gäller. Att vi får ihop lagdelarna och, framförallt, plockar några poäng i början av hösten blir viktigt. Då kan det förhoppningsvis fortsätta bra under säsongen.

LÄS MER: Generation RUF – en släktsaga genom flera divisioner

Sebastian Jakobsson ska stärka laget

För att kanske ge laget ytterligare ett lyft som så återvänder Sebastian Jakobsson till laget.

– Sebastian kan bidra med att vara en bra vinnarskalle, fighter och en bra bollvinnare centralt i plan, säger Anders Carlsbogård.

Därtill är Jakob Eriksson tillbaka från skada och Tobias Jakobsson kommer spela med laget några matcher innan han åker hem till Norge.

Fredagens match sparkas igång 19:00 på Romevi.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.