Sänkta. Kungälv hockey har åkt på covidsjuka i laget och ställer in matchen mot Boro/Vetlanda på onsdagskvällen.
Sänkta. Kungälv hockey har åkt på covidsjuka i laget och ställer in matchen mot Boro/Vetlanda på onsdagskvällen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nu är det Kungälv hockeys (o)tur att drabbas: ”Anade att vi inte skulle komma undan”

Säsongen hann knappt börja för Kungälv hockey förrän det blev avblåst igen. Nu kastar laget in handduken efter covidutbrott och ställer in onsdagens match mot Boro/Vetlanda hemma i Oasen.

ANNONS
|

Det blev inte mycket till spel under de första planerade omgångarna av alltvåan. Covid-19-smitta slog ut många lag och matcherna ställdes in. Kungälv hockey tillhörde de få lag som klarade sig från utbrott och hade varit tillräckligt friska för att mönstra ett lag för match – om dessa bara blivit av. Men det var först hemma mot Vänersborg förra onsdagen som serien drog i gång för KIK:s del, sedan följde två bortamatcher i Östergötland mot Mjölby i fredags och Guts Finspång i söndag. Det har lett till att förbundet har beslutat att förlänga alltvåan med två veckor.

LÄS MER:Hockeyn inställd – igen

Nu är det tyvärr stopp även för Kungälv.

ANNONS

– Vi har fått in covidsjuka i laget. Vi hade väl anat att vi inte skulle komma undan. Det hade börjat så smått innan, men tog fart ordentligt i helgen. Vi stänger ner verksamheten tills vidare. Det kommer sannolikt inte heller att bli någon match på lördag (Tyringe borta), säger senioransvarige Hans Sjöström i Kungälv hockey.

LÄS MER:Grinigt när Kungälv hockey förlorade dubbelt

LÄS MER:Äntligen friskt vågat – så gick det i alltvåan för Kungälvs IK

LÄS MER:Tobias trivs med livet i kassen och Kungälv: ”Är på banan”

Förutom att laget träffas och är nära varandra i bussar och omklädningsrum, kan en del smitta även spåras till motståndet. Mjölby stängde till exempel ner sin verksamhet i lördags, dagen efter matchen mot Kungälv, och ställde in söndagens match.

KIK väljer att inte träna fram till onsdag. Sedan får de se.

– Vi får hoppas att vi får tillbaka några, men folk är sjuka och alla har inte covid. Vi får ta det dag från dag, säger Hans Sjöström, som är tacksam att han bara behöver hantera problemet på alltvåans nivå och inte OS.

– Hur ska det gå? Det är tragiskt för någon som har tränat i fyra år och så kan inte de inte göra någonting om de smittas …

ANNONS