Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mathias Åström är klar för IFK Kungälv. Bild: IFK Kungälv
Mathias Åström är klar för IFK Kungälv. Bild: IFK Kungälv

Norsk styrka från Örebro förstärker IFK Kungälv

Mathias Åström är klar för IFK Kungälv. Han kommer närmast från Örebro SK.

IFK Kungälv har haft en offensiv plats öppen i truppen inför kommande säsong. Den har i första hand varit vikt för Anton Ysing, som har haft problem med ett diskbråck. I förra veckan kastade han in handduken och tvingades pausa karriären på obestämd tid, efter den tredje ryggoperationen på drygt ett år. Istället tar Anton Ysing över som tränare för andralaget Kungälv bandy i division 1.

LÄS MER: Ryggen stoppar IFK-Ysing – blir tränare för farmarlaget

Några dagar senare gjorde IFK Kungälv klart med Mathias Åström, en mittfältare och anfallare från nyblivna elitserielaget Örebro SK, där det blev åtta matcher förra säsongen. ÖSK ansåg däremot inte att Åström var färdig för elitseriespel och valde att inte förlänga kontraktet.

Han verkade desto mer intressant för IFK Kungälv, som fick tips från Edsbyn om Åström redan för ett år sedan, att det skulle vara en kille att hålla ett extra öga på.

Stor och stark

Mathias Åström är född 2001, har norska Hauger BK som moderklubb, men fick också god bandyskolning vid bandygymnasiet i Edsbyn.

– Jag ser mina egna styrkor i att jag är stor, skridskostark och lagspelare, säger Mathias Åström till IFK Kungälvs hemsida.

Stor, stark och en spelare som verkar orka hur mycket som helst, lyder IFK Kungälvs egen beskrivning på nyförvärvet, och man hoppas att Åström fyller ut flyktade Greger Svenns tröja, efter att han flyttat hem till Norge igen.

– Jag valde IFK för att det kändes bäst för mig och min utveckling, samt att den treårsplan som presenterades för mig var oerhört seriös, menar Mathias Åström.

Viktor Uhlin och Robert Thelin får sikta in sig på IFK-premiär borta mot LAIK 30 oktober. Bild: Linus Olsson
Viktor Uhlin och Robert Thelin får sikta in sig på IFK-premiär borta mot LAIK 30 oktober. Bild: Linus Olsson

IFK Kungälv inleder allsvenskan 2021/22, klokt nog med tanke på vädret på västkusten, med två bortamatcher i bandyhallar. Premiären är borta mot Lidköpings AIK 30 oktober, följt av Åby/Tjureda 6 november. Hemmapremiären är mot UNIK bandy 13 november.