Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Meraf Bahta visar formen efter OS

Meraf Bahta visar fin form efter OS. I helgen sprang hon 1500 meter på 4:08 på en tävling i Luxemburg.
– Jag börjar komma tillbaka formmässigt efter OS, men det kunde gått ännu snabbare, säger hon.

Meraf Bahta har varit hemma ett par veckor sedan OS och börjar hitta formen igen. Under helgens tävling i Luxemburg visade hon fin form på 1500 meter med tiden 4:08 i ett lopp utan hare.

– Det känns bra formmässigt men det är inte jättesnabbt. Jag börjar komma tillbaka och komma igång efter OS. Det kunde varit ännu snabbare nu, men det var blåsigt. Jag sprang ganska försiktigt. Men jag har bra känsla nu, det är skönt, säger Meraf Bahta.

Hade det tufft på OS

OS i Tokyo var tufft för Meraf Bahta. Hon hade kvalat in på både 5000 meter och 10 000 meter men valde på grund av värmen att bara springa ett lopp, 10 000 meter. Värmen var sedan också den stora utmaningen under 10 000 meters-finalen.

– Jag var ändå i bra form under OS och när vi kom till Japan kände jag att det skulle bli bra. Vi var fyra dagar i Fukuoka innan vi åkte till OS-byn och då kändes det som att det här kommer funka. Sen kom vi till Tokyo och där var det en helt annan värme, säger hon och fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände under loppet. Det var väldigt varmt och jag försökte att hålla bra fart. Men ju längre loppet gick kände jag bara att det var skönt att jag faktiskt kom i mål. När det är så varmt blir det väldigt psykiskt jobbigt. Man tänker bara på värmen och tror inte riktigt på sig själv.

Meraf Bahtas OS slutade med en 19-plats på tiden 32:10,49.

– Efter OS var jag besviken. Det var så jobbigt att springa. Vi dricker inget under loppet heller så det blir extra jobbigt. Det känns inte som att detta OS var samma som Rio. Där var det så fantastiskt, nu var det ingen publik eller något sådant, säger Meraf Bahta.

SM i helgen

Till helgen väntar SM i Borås. När Kungälvs-Posten pratar med Meraf Bahta är hon fortfarande inte helt säker på om eller vilka distanser hon kommer springa. Hon är anmäld till 1 500, 5 000 och 10 000 meter.

– Efter OS har det känts bra med träning men jag har inte riktigt vågat hålla hög fart på tävling. Jag är sugen på högre fart och snabbare tävlingar, säger Bahta.

Finnkampen helgen efter

Redan på torsdagskvällen hoppas Meraf Batha tävla när det är Diamond League i Lausanne.

– Jag hoppas jag får vara med. Men jag vet inte riktigt. Jag är sugen på en snabb tävling så det vore kul. Men vi får se, säger hon.

Efter veckans tävlingar väntar ytterligare några tävlingar i höst. Först kommer Finnkampen som avgörs 4-5 september och efter det hoppas Meraf Bahta på en tävling i Berlin.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.