Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta kan vara nöjd efter seger i Warandeloop i Holland. Bild: JESPER ZERMAN
Meraf Bahta kan vara nöjd efter seger i Warandeloop i Holland. Bild: JESPER ZERMAN

Meraf Bahta vann i Holland

Meraf Bahta håller i gång formen. I helgen vann hon ett terränglopp i Holland. Nu tar hon sikte på EM i Dublin 12 december.

Kodelöparen Meraf Bahta har börjat förbereda sig inför nästa säsong. Under hösten och förvintern blir det några lopp, mycket för att hålla uppe löpningen. Hennes senaste framträdande var på Warandeloop i nederländska Tilburg. Där vann hon ett terränglopp över åtta kilometer, på tiden 27,43, fem sekunder före tvåan Jip Vastenburg

– Det var kallt och regnigt. För mig kändes det enkelt, det var som ett träningspass. Det är kul att springa här, jag gillar tävlingen och vann här för fyra år sedan.

Hur var konkurrensen?

– Jag tror att jag var favoriten, det gick ganska enkelt.

Meraf Bahta bytte tidigare i höstas klubb och tränare, från Hälle IF och Ulf Friberg, som har varit hennes fasta punkt sedan hon startade sin svenska karriär för 13 år sedan, till Ullevi FK och Per Skoog.

– Jag trivs bra, men jag är inte mycket hemma. Jag kom till Holland direkt från Kenya, där jag har varit på träningsläger i en månad. Vi tänkte först åka till Frankrike, med det blev snabbt ändrade planer.

Meraf Bahta hade egentligen tänkt att stå över terränglöpningen under hösten, men hon kände sig i bra form och valde att köra på. EM går i Dublin om två veckor, nu vill hon förbereda sig för det.

– Jag fokuserar på det. Vi får se om jag stannar kvar hemma. Om det är dåligt väder och kallt kanske jag måste åka någon annanstans, kanske till Portugal. Jag kom från 25 grader varmt, till sex grader och regn i Holland och nu minusgrader här hemma, säger Meraf Bahta.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.