Meraf Bahta under inomhus VM i mars i år
Meraf Bahta under inomhus VM i mars i år Bild: MATHIAS BERGELD

Meraf Bahta missar även EM

Det blir inget Europamästerskap för Kodelöparen Meraf Bahta heller. Tidigare i somras ställde hon in VM i USA på grund av en bristning i hälsenan. En skada som nu också är anledningen till att hon ställer in EM.

ANNONS
|

Tidigt i somras berättade Meraf Bahta att hon valde att ställa in sin medverkan i VM i USA. Detta efter att hon fått en bristning i hälsenan under ett 10 000-meterslopp i Hengelo, Nederländerna i början på juni. Siktet var då inställt på det Europamästerskap som drog igång i helgen, men i fredags tog hon beslutet att även ställa in det.

– Det känns såklart jättetråkigt och jag har varit väldigt ledsen över detta. Men samtidigt så vill jag inte åka ner till Tyskland bara för att springa utan jag vill åka dit för att vara med och utmana om medaljer, säger hon

ANNONS

Att EM låg i fara var något hon flaggade för redan i slutet på juli. Skadan har enligt Meraf läkt bra under sommaren men satt stopp för förberedelserna. Det är också det som ligger till grund för beslutet att inte åka till EM.

– Hälsenan känns bra nu, men jag har inte kunnat springa så mycket i sommar. Jag gjorde ett lopp nu i fredags där allt kändes bra med skadan, men formen är inte riktigt så bra som jag hade hoppats på, säger hon.

Istället är siktet inställt på de mästerskap som återstår under året. Det är bland annat Finnkampen och flera svenska mästerskap som återstår.

LÄS MER:EM i München fortfarande osäkert för Meraf Bahta

LÄS MER:Meraf Bahta lämnar återbud till VM

ANNONS