Meraf Bahta vinner SM i Hälles dress. Hädanefter ska hon tävla i Ullevis gröna dräkt.
Meraf Bahta vinner SM i Hälles dress. Hädanefter ska hon tävla i Ullevis gröna dräkt. Bild: DANIEL STILLER

Meraf Bahta byter till Ullevi FK

Meraf Bahta byter klubb och tränare. Från och med nu är det Ullevi FK med tränaren Per Skoog som gäller för Kode-löparen.

ANNONS
|

Hon har tävlat för Ljungskileklubben Hälle IF med coachen Ulf Friberg vid sin sida i många år. Nu blir det en förändring för 32-åriga landslagslöparen Meraf Bahta. Ullevi FK blir nästa klubbadress, under ledning av Per Skoog.

– Jag testar en ny klubb och ny tränare. Jag har varit i Hälle länge. Jag vill ha ny motivation efter 13 år med samma sak. Det är rätt tid att göra det nu, säger hon.

Meraf Bahta hamnade i Hälle IF mycket tack vare tränaren och sedermera extrapappan Ulf Björklund och hans son Fredrik, som båda är profiler i klubben. Resten är historia, som både innehåller EM-guld, svenska rekord och OS-final, men även mörkare perioder som avstängningen efter att Meraf Bahta och hennes medhjälpare hade missat att få till vistelserapporterna till dopingkontrollanterna på ett korrekt sätt.

ANNONS

Bra sparring

I Ullevi FK finns redan starka medtävlare och klubbkamrater, som Lovisa Lindh och Charlotta Fougberg, även om de inte ingår Per Skoogs träningsgrupp.

– Det är en bra träningsgrupp i Göteborg. Det finns saker som har jag saknat, som jag kan förändra och förbättra saker, men det är inga stora saker.

Det blir ingen terränglöpning för Meraf Bahta i höst, en gren där hon har flera mästerskapsmedaljer.

– Jag ska köra grundträning. 1 november åker jag på träningsläger tre veckor i Frankrike. Sedan blir det något gatulopp i Holland. Det är kul att springa det.

Där slipper du backar…?

– Ja. Jag har undrat ”var var backen någonstans”. ”Den var där” har de svarat. ”Nej, det var ingen backe” (skratt).

ANNONS