Medaljregn över Anders Soovik på VSM

Anders Sooviks veteran-SM i friidrott slutade i succé med ett guld och två brons på tre starter.

ANNONS
|

Under helgen har veteran-SM i friidrott avgjorts på Öland. För Anders Soovik från Kongahälla AIK blev tävlingarna framgångsrika. På sina tre distanser bärgade han ett guld och två brons.

Guldet kom under lördagens 3000m hinder. Redan innan dess hade han under fredagen tagit helgens första medalj, brons på 5000 meter.

– 3000 meter hinder var väl där jag jag kände att jag kunde ta guldet inför. Bronset på 5000 var lite mer överraskande, säger Soovik.

Under söndagen kom sedan den tredje medaljen, på 10 000 meter.

– Inför 10 000 meter så visste jag att jag redan tagit guld så då kunde jag springa lite mer avslappnat under loppet, säger Soovik.

ANNONS

Totalt 18 kilometer

Tre lopp på tre dagar blev tre medaljer på tre starter. Men också sammanlagt 18 000 meter löpt, något som kräver att man är noga med återhämtningen mellan tävlingarna.

– Kroppen känns bra. Det är lite stelt i ryggen efter hinderloppet. Det gäller att jogga ner ordentlig och stretcha efter första tävlingen. Det är viktigt att få i sig näring och sånt så orkar man hela helgen, säger Anders Soovik efter helgens tävlingar.

Här näst siktar Anders Soovik på att springa ännu längre. Nästa mål är SM i halvmaraton som avgörs i september, och sedan väntar SM i maraton i oktober.

– Det är det jag tränar för nu. Det blir lite långa intervaller och långdistanspass. Det är ungefär samma träning som inför de här loppet. Det är bara att det blir lite längre intervaller nu, säger Anders Soovik.

ANNONS