Marstrands BK föll i kval med kort varsel – kvar i sjuan

Marstrands BK fick abrupt kvala upp till fotbollens division 6. Tyvärr gick det inte hela vägen.
– Det blir division 7 nästa säsong också, konstaterar MBK:s spelande drivkraft Olle Tilgman.

ANNONS

Angered MBIK åkte hur division 3 sydvästra Götaland tillsammans med Ytterby IS, efter att ha enbart skrapat ihop fem poäng. Nu har laget dragit sig ur seriesystemet och klubben satsar helt på Angereds-laget i division 2. Det innebär att det blir en vakant plats i Göteborgsdistriktets division 4 och det påverkar även serier ner till division 6.

Marstrands BK fick med några få dagars varsel reda på att de skulle kvala upp till division 6, men det var inte förbundet som hörde av sig, utan en blivande kvalmotståndare.

– Det var Härrydas tränare som ringde för att kontrollera om vi var med på upplägget om tider. Vi visste inte att vi skulle spela match förrän fyra dagar innan, säger Olle Tilgman.

Noll förberedelse för match

Då hade laget knappt rört en boll på en månad sedan serieavslutet i division 7C. Det var bara att kliva rätt ut i skarpt läge och kvalmatch mot BK S:t Jakob, som var lika oförberett på kvalspel som Marstrand. Det märktes kanske på matchen. Den slutade med Marstrands-förlust 6–8 …och nej, det var inte straffar som låg bakom bandysiffrorna. Andra och sista kvalmatchen slutade med 0–2 i baken för Marstrand mot Härryda. Och det var kanske lika bra att det inte blev sexan för laget, som gjorde sin andra säsong sedan starten, om vi får tro Olle Tilgman.

– Det är viktigt att bygga en starkare struktur i truppen och laget. Det är många duktiga fotbollsspelare i Marstrand, men det är mycket annat som behöver göras, som att fler är på plats på träningarna och är mer taggade på att spela fotboll. Taktiskt kan vi också förbättras, säger han.

Nu får MBK vila till vintern, då det drar i gång med lite futsal-träningar.

Romelanda UF slutade trea i division 5A och kan bli aktuella för uppflyttning, men i dagsläget är det inte klart hur det blir.

– Det kan bli så att de räknar ut ett snittpoäng mellan seriernas treor och då går vi inte upp, säger RUF-tränaren Oscar Marek, som just nu inte vet mer än så.

LÄS MER:Rödbo drog längsta strået mot Marstrands BK

LÄS MER:Marstrands BK – yngsta laget på både plan och pappret

ANNONS