Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK och Patrik Sunnanängs föll tungt mot Gripen i annandagsderbyt. Bild: Gert Holmer
IFK och Patrik Sunnanängs föll tungt mot Gripen i annandagsderbyt. Bild: Gert Holmer

Mardrömsstarten sänkte IFK i annandagsderbyt

IFK Kungälv var inte klara med julfirandet. Mot Gripen inför storpubliken verkade det riktigt yrvaket.

Det var upplagt för bandyfest. Storpublik med över 1 500 i publiken på Skarpe nord på annandagen. Och IFK Kungälv mot Gripen, som är en toppmatch i allsvenskan. Det tog 50 sekunder för Gripen att sticka hål på IFK:s festblåsa och sätta första bollen bakom Victor Lindblom i IFK-målet. Efter fem minuter kom tvåan och i 29:e minuten var en trippel fullbordad för Gripen.

– Det är ingen som vill ha den starten, sedan är det liten del av matchen. Det påverkade mycket, naturligtvis, men det var inte slut där, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

0–3 stod sig i paus.

– Vårt försvarsspel i första halvlek är inte tillräckligt bra. Vi spelade alldeles för mycket på chans. Mellan förste och siste gubben är det för korta ytor. De spelade på högt på oss hela tiden. Det klarade vi inte av. Sedan tycker jag att vi korrigerade det i andra halvlek rent försvarsmässigt hur vi ska spela och spelade som vi ska göra, menar Anders Uhlin.

I andra halvlek försökte IFK flytta upp och visade bättre skridskor, men utan att komma till några lägen som verkligen skakade om ett väl samlat Gripen-försvar. Putte Sunnanängs var igenom, men samtidigt hårt tagen, om än inte tillräckligt för straff.

– Vi var väldigt klara över vad vi ville göra före matchen och vad vi ville göra efter pausen. Andra halvlek var mycket bättre försvarsmässigt, så som vi vill att det ska se ut vilka vi än möter, säger Kungälvs-coachen.

Gripen slarvade ibland, men IFK lyckades inte svara upp med mål eller vidare farligheter på det. I stället kom en spelvändning där Gripen kontrade in sitt fjärde mål, men dömdes för offside. På övertid kom fyran och annandagen blev inte den bandyns julafton som Kungälv hade hoppats på.

Kungälv kom inte ur chockstarten och Gripen var det bättre laget matchen igenom. Anfallsspelet med hittills sylvassa duon Lukas Persson och Patrik Sunnanängs skapade förvånansvärt lite framåt. Att IFK skrinnar ut från Skarpe nord med noll mål är riktigt ovanligt.

– Vi gör ingen bra match offensivt. Inte bara att vi inte gör mål. Vi hade behövt få med oss någonting, en hörna eller någonting. Gripen var klart bättre. Offensivt spelar vi en och en och vi gör inte det vi kan göra. De fick spela på sitt spel, vi försökte bryta det men lyckades inte med det. Framför allt spelade vi inte som ett lag i offensiven. Vi hoppas och tror att någon ska göra något, mer än att vi agerar tillsammans. Vi spelade inte offensivt för varandra, utan gick på chans. Offensivt måste vi kroka på varandra, men det gjorde vi inte., tycker Anders Uhlin.

– Tycker inte att vi lyckades med det under hela matchen. Måste vara där offensivt med alla spelare och försvara oss med alla spelare.

På torsdag är det ny chans att svara upp. Då möter IFK Laik hemma.

Bandy

Allsvenskan herr

IFK Kungälv – Gripen Trollhättan BK 0–4 (0–3)

Publik: 1 510.

Bra: Stämningen och publiksiffran. i övrigt var det den av de svagare insatserna från IFK den här säsongen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.