Amanda Sjöstrand Hallman och hennes Kungälv kan jubla. Äntligen seger mot Skara. Bild: Linus Olsson

Mardrömslaget äntligen slaget – KHK vann rysare i Skara

Det blev en nervig avslutning där Skara och Kungälvs HK bytte mål med varandra. KHK kunde hålla tillbaka och vinna med uddamålet på bortaplan.

|

Det brukar vara täta matcher mellan Kungälv och förre KHK-målvakten Johanna Kjellmans Skara, men med övervikt åt Skaraborgarna.

– Vi hade aldrig vunnit mot Skara. Det har varit kvalmatcher och seriematcher, oftast där de vunnit med en boll, säger mittsexan Amanda Sjöstrand Hallman i Kungälvs HK.

Det ville Kungälvs HK ändra på och tog tag i matchen under första halvlek. Det var KHK som låg steget före mest hela tiden och hade med sig 17–14 i paus.

I andra halvlek kom Johanna Kjellman in i Skara-målet. Det blev en uppryckning för hemmalaget, som började knappa in på Kungälv.

– Hon var otroligt bra och var den som räddade Skara. Annars hade vi kunna stänga matchen. Johanna blev matchens lirare hos Skara.

Efter dryga tio minuters spel var det lika för första gången sedan samma tid i första halvlek. Och ytterligare tio minuter senare var Skara i ledningen, om än bara i 37 sekunder. Skulle det bli en repris på många andra matcher lagen emellan, där Kungälv varit i ledningen länge för att till slut förlora med uddamålet? Nej, men en rysare blev det.

KHK gick om i målprotokollet igen, nu för att inte släppa ledningen mer i matchen. Närmare en ett måls underläge kom aldrig Skara, trots att matchens lirare i Kungälv, niomålsskytten Mia Lagumdzija, drog på sig en utvisning i slutet.

– Det är mycket som går i genom huvudet i slutet, men vi gjorde det vi skulle för att stoppa dem. Vi hade en time out innan där vi gick i genom spelet och sa att vi skulle vara lugna. Och jag skulle rycka ifrån för att få läge, säger Amanda Sjöstrand Hallman.

Kungälv hade skakat av sig storförlusten mot Sävehof i helgen och tog sig förbi Skara i tabellen.

– Helt underbart att äntligen få vinna mot Skara. Skönt att det var åt andra hållet, tycker Amanda Sjöstrand Hallman.

Handboll

Skara HF – Kungälvs HK 27–28 (14–17)

Mål: Mia Lagumdzija 9, Wilma Pettersson 4, Alma Jöhnsson 3, Maja Fredén 3, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Kristina Zubonja 2, Marie Wall 2, Alva Söderbom, Linnéa Rundberg.

Bra: Mia Lagumdzija stack ut med flera bra individuella prestationer, i en i övrigt riktigt bra laginsats.