Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det hör kanske inte till vanligheterna att en målvakt i bandy får en assist men så var fallet för IFK Kungälvs målvakt Victor Lindblom som låg bakom lagets fjärde mål i bandyallsvenskan borta mot Åby/Tjureda. Bild: Linus Olsson
Det hör kanske inte till vanligheterna att en målvakt i bandy får en assist men så var fallet för IFK Kungälvs målvakt Victor Lindblom som låg bakom lagets fjärde mål i bandyallsvenskan borta mot Åby/Tjureda. Bild: Linus Olsson

Målvakten Victor Lindblom fick en assist när IFK kryssade

Underläge i halvtid med 1–2 blev en mäktig vändning till ledning med 4–2 med en kvart kvar att spela borta mot Åby/Tjureda där kamraternas målvakt Victor Lindblom fick en assist. Men med sekunder kvar att spela kunde hemmalaget kvittera till 4–4.

Med tanke på hur matchen avlöpte är den givna frågan om det var en vunnen eller en förlorad poäng?

– Det är en förlorad poäng, säger hemvändaren Patrik Sunnanängs som är lagets store stjärna.

– Det är en ganska jämn match, så det är på så sätt inte jätteorätttvist med oavgjort. Men med tanke på att vi hade en tvåmålsledning med en kvart kvar, så känns det som en förlorad poäng, säger han.

Missade tre frilägen

Omgång två av bandyallsvenskan innebar bortamatch igen för IFK, denna gång mot Åby/Tjureda i Eriksson Arena i Åby.

Nej, arenan har inte namn efter telekomjätten utan efter en privatperson som för två år sedan ville hedra sina bortgångna föräldrar för ”hårt slit i det tysta under många år utan att framhäva sig själva, och med en genuin småländsk envishet, klokskap och kämpaanda lyckas nå framgång”.

Inledningsvis var det gästerna från Kungälv som visade prov på framåtanda. Kamraterna vann avsluten med 4–3, men förlorade den första halvleken med 1–2. IFK gjorde första målet i den 13:e matchminuten genom Patrik Sunnanängs framspelad av Joel Emanuelsson.

Men säg den lycka som varar. Hemmalaget kvitterade knappt en och en halv minut senare och kunde ta ledningen med 2–1 på en hörna med cirka tio minuter kvar att spela.

– Vi var väldigt nöjda rent spelmässigt med den första halvleken även om vi låg under. Vi missar mer eller mindre tre frilägen och känner väl att vi verkligen är där och gör rätt saker, säger han.

– Om den första halvleken var vår, så var delar av den andra deras.

Utdelning på lägen

På 78 sekunder i den andra halvleken vände IFK på matchen. Först kvitterade pålitlige målskytten Lukas Persson till 2–2 och i minuten senare gav Viktor Uhlin laget ledningen med 3–2.

I ren inspiration följde Lukas upp sitt första mål med att göra ännu ett till 4–2 i den 64:e minuten där assisten faktiskt kom från målvakten Victor Lindblom. I det läget fann Åby/Tjureda det för gott att ta en timeout för att samla styrkorna.

Hade ni flyt med alla lägen?

– Då hade vi mycket utdelning samtidigt som de hade en utvisad när vi går ifrån. Men vi kanske missar bättre lägen än de som vi gör mål på, säger Sunnanängs.

Och Victor fick en assist?

– Ja, det var fantastiskt snyggt! De hade ett bra läge, som Victor räddade, och då gick Lukas i djupled. Han får ett utkast och gör inga misstag.

”För korta anfall”

I den 72:a minuten reducerade hemmalaget och därmed var det upplagt för en spännande avslutning på fajten.

Med mindre än tio minuter kvar att spela åkte hetlevrade Gabriel Hultgren ut på sin andra tiominutare.

IFK Kungälv kunde dock inte hålla undan och ta sin andra seger i bandyallsvenskan 2021/22. Med bara sekunder kvar att spela kvitterade Åby/Tjureda till 4–4 efter en hörna.

Vad är det som händer sista kvarten?

– Vi hamnar i ett väldigt defensivt läge och spelar inte det spel som har tagit oss till ett 4–2-läge. Vi slår ifrån oss och får för korta anfall. Det gör att de kan trycka ifrån, säger Sunnanängs som konstaterar att Åby/Tjureda gör sina två sista mål på fasta situationer.

Bandy

Bandyallsvenskan herrar

Åby/Tjureda – IFK Kungälv

4–4 (2–1)

Målskyttar IFK: Lukas Persson 2, Patrik Sunnanängs och Viktor Uhlin.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.